Sosyal Medya

Gündem

Kadınlar 3 Ekim’de Meclis’te buluşacak

Kadınların eğitim hakkından çalışma hakkına, sanat yapmasından spor yapmasına kadar tüm haklarına açıkça yoğun saldırıların olduğu bir süreçte kadınlar meclisin fiili açılış gününde mecliste olacak. Kadınlar, kadın vekillerle buluşarak kadınların dayanışmasını ve ortak mücadelesini bir kez daha gösterecek. Herkesi kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek olmaya çağıracak.

Kadınlar 3 Ekim’de Meclis’te buluşacak

İstanbul Sözleşmesini savunmak için bir araya gelen 300’ü aşkın örgüt, platform ve grubun oluşturduğu Eşitlik için Kadın Platformu EŞİK, 3 Ekim’de kadın ve cinsiyet eşitliğini meclis gündemine taşımak için TBMM’de olacak.

EŞİK Platformunun yaptığı açıklamaya göre, platform üyeleri, muhalefet partilerinden kadın milletvekillerinin katılımıyla 3 Ekim’de TBMM’de basın toplantısı düzenleyecek ve vekillerle birlikte “Türkiye’nin dört bir yanından gelerek TBMM bahçesinde bekleyen kadınlarla” buluşacak.

EŞİK Platformu üyeleri, meclisin fiili açılışında Genel Kurul’a da katılacak.

Kadınlar, meclise gitme sebeplerini şöyle açıkladı:

“Kadınların eğitim hakkından çalışma hakkına, sanat yapmasından spor yapmasına kadar tüm haklarına açıkça yoğun saldırıların olduğu bir süreçte kadınlar meclisin fiili açılış gününde mecliste olacak. Kadınlar, kadın vekillerle buluşarak kadınların dayanışmasını ve ortak mücadelesini bir kez daha gösterecek. Herkesi kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine destek olmaya çağıracak.”

Yetkin Report

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler