Sosyal Medya

Döviz

Artan sayıda Fed başkanı faizin uzun süre yüksek kalacağını açıklıyor

Boston Fed Başkanı Susan Collins Çarşamba günü yaptığı açıklamada enflasyonu düşürmenin “daha önce düşünülenden” daha uzun süreceğini söyleyerek faizlerin mevcut…

Artan sayıda Fed başkanı faizin uzun süre yüksek kalacağını açıklıyor

Boston Fed Başkanı Susan Collins Çarşamba günü yaptığı açıklamada enflasyonu düşürmenin “daha önce düşünülenden” daha uzun süreceğini söyleyerek faizlerin mevcut seviyelerinde kalması gerektiğini açıkça ifade eden en son politika yapıcı oldu.

Collins, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Sloan Yönetim Okulu’nda yaptığı konuşmada, “Son veriler, bunun daha önce düşünülenden daha fazla zaman alacağına inanmama neden oluyor” dedi. “Politika için önceden belirlenmiş bir yol yok.”

Collins, geçen yıl enflasyonu hızla düşürmeye yardımcı olan tedarik zincirlerindeki iyileşmelerin bu yıl devam etmeyebileceğine ve talebi ve dolayısıyla enflasyonu düşürmek için daha yavaş ekonomik büyümeye ihtiyaç duyulacağına inanıyor.

Yine de, enflasyonun makul bir süre içinde ve sağlıklı kalan bir iş piyasası ile Fed’in hedefi olan %2’ye geri getirilebileceği konusunda iyimserliğini koruyor.

Bu hafta diğer Fed yetkilileri de faizlerin mevcut seviyelerde daha uzun süre tutulmasından yana olduklarını gösterdiler.

New York Fed Başkanı John Williams Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “politika [şu anda] çok iyi bir yerde ve daha fazlasını toplamak için zamanımız var, bu yüzden gittiği kadar istikrarlı” dedi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari Salı günü yaptığı açıklamada, faiz oranlarının “uzun bir süre” mevcut seviyelerde tutulması gerektiğine inandığını, ancak enflasyonun %3’e yaklaşması halinde bir artırımı da göz ardı etmediğini söyledi.

Los Angeles’taki Milken Enstitüsü konferansında konuşan Kashkari, “Para politikamızın nasıl bir etki yarattığını görene kadar, bizim beklediğimizden ya da kamuoyunun beklediğinden daha uzun bir süre burada oturmamızın çok daha muhtemel olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler