Sosyal Medya

Gündem

Ekonominin yanı sıra deprem de Türkiye’nin gündemde: İşte büyük deprem beklenen iller

Türkiye'de büyük deprem beklenen 11 ili açıklayan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan listesine yenilerini ekledi. Ercan’a göre Türkiye’de en büyük deprem 7.5 büyüklüğüyle Bolu ve Ağrı'da bekleniyor.

Ekonominin yanı sıra deprem de Türkiye’nin gündemde: İşte büyük deprem beklenen iller

PARAANALİZ.COM

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’nin görebileceği en büyük depremler ile deprem yaşanabileceği illerini açıklamaya devam ediyor.

Türkiye’de hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem meydana gelebileceğine dair sosyal medya hesabından yeni paylaşım yapan Ercan en büyük depremin 7.5 büyüklüğüyle Bolu ve Ağrı’da beklediğini kaydetti.

Ercan’ın paylaşımı ise şöyle:

Türkiye’de, her il sınırı kapsamında beklenen en büyük deprem: Bartın M6.7, Batman M<6.5, Bayburt M<6.5, Bilecik M<6.5, Bingöl M7.2, Bitlis M6.5, Bolu M7.5, Burdur M7.0, Bursa M7.1. Buradaki büyüklükler yalnız il başkentinde değil, tüm il kapsamındadır. <6.5 6,5’dan küçük demektir.

Ercan dün yaptığı paylaşımında şu değerlendirmede bulunmuştu:

Türkiye il sınırları kapsamında görebileceği en büyük deprem: Adana M7.1, Adıyaman M6.9, Afyon M6.9, Ağrı M7.5, Aksaray M6.5, Amasya M7.3, Ankara M6.6, Antalya M7.0(!), Ardahan M6.5, Artvin M6.5, Aydın M7.3 (Öteki iller için yarın sürecek.). Ortalama yıkıcılık eşik değeri M6,5’dur.

(HABER MERKEZİ)

İLGİLİ HABERFas’ta 7 büyüklüğünde deprem: Can kayıpları varFas’ta 7 büyüklüğünde deprem: Can kayıpları var

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler