Sosyal Medya

Genel

Korkulan oldu: Afet bölgesinde salgın hastalık başladı

Deprem bölgesinde acılar bitmiyor. Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman’ı vuran sel baskıları moralleri iyice bozarken, 6.0 veya daha şiddetli artçı riski…

Korkulan oldu:  Afet bölgesinde salgın hastalık başladı

Deprem bölgesinde acılar bitmiyor. Şanlıurfa, Malatya ve Adıyaman’ı vuran sel baskıları moralleri iyice bozarken, 6.0 veya daha şiddetli artçı riski de sürüyor. Resmen yalanlansa da, bölgede salgın hasatlık da başlamış olabilir. İYİ Parti’nin İskenderun’da kurduğu sahra hastanesinin başhekimi başhekimi ve aynı zamanda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanlarından Hasan Sami Özvarinli hastanenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. “Dün gece sırf 7 tane çocuk geldi. Biz şu ada 24 saat boyunca neredeyse 500 hastanın yarısı bulantı, kusma, diare. Yani bölgede bir salgın var”.

 

İstinye Üniversitesi (İSÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Ecder de: “Deprem bölgesinde salgın hastalık riskine karşı hijyenik önlemler arttırılmalı. Depremi yaşayan kişilerde en sık görülen rahatsızlıkların akut stres bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu, depresyon, anksiyete, uzamış yas ve deliriumdur. Bu nedenle deprem bölgesine psikiyatrik destek verilmesi çok önemli” demecini verdi.

 

Hatay Valiliği bölgede salgın hastalık duyumlarını resmen yalanladı.

İskenderun’da hastanenin 24 gündür hizmet verdiğini aktaran Özvarinli,”Günde ortalama 400-500 civarı hasta bakmaktayız. Günlük ortalama 600-700 vatandaşımıza insani yardım desteği sunmaktayız. Özellikle çocuk maması, hijyen ve çocuk bezi gruplarında olmaktadır” dedi.

 

Bölgedeki banyo ve tuvalet ihtiyacına dikkat çeken Özvarinli, ”Bugün 40’ıncı güne yaklaştı deprem olalı daha bölgede 2 kere banyo yaptım diyen insanlar var. Bunlar az değil bölgenin yüzde 70-80’i belki 20 günde bir yıkanıyor. Buradaki sağlıkçılar da öyle. Apse çok fazla karşımıza çıkıyor. Bütün aletlerimiz çalışır durumda. Şu tarafta bir ameliyathanemiz, yanında bir diş hekimliği kliniğimiz öbür tarafta da laboratuvarımız bulunmakta. 4 tane muayene istasyonunda toplam 9 gözlem yatağında günlük 500 hastaya sıhhatli hizmet veriyoruz” diye belirtti.

Bölgede büyük bir salgın olduğunu söyleyen Özvarinli şunları aktardı:

“Dün gece sırf 7 tane çocuk geldi. Biz şu ada 24 saat boyunca neredeyse 500 hastanın yarısı bulantı, kusma, diare. Yani bölgede bir salgın var. Bölgede büyük bir salgın var ve bunun tek sebebi bu insanlara içme suyu sağlayamamak ve banyo imkanları sunmamak başka hiçbir izahatı yok. Eğer bu mücadeleyi vermezsek depremde göçüğün altından kurtardığımız insanları bu diareden, ishal ve bulantıdan kaybederiz”

 

Çeşitli basın kaynakları

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler