Sosyal Medya

Gündem

ve Şimşek’ten de ret: Aktif siyasette yer almayı düşünmüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AKP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. AKP sözcüsü Ömer Çelik…

ve Şimşek’ten de ret: Aktif siyasette yer almayı düşünmüyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AKP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. AKP sözcüsü Ömer Çelik konuya ilişkin açıklamada bulundu: Mehmet Şimşek Bey aktif siyasette yer almayı düşünmüyor.
Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in AKP Genel Merkezi’nde olduğu ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü öğrenildi. Yeniden Refah’ın ardından aynı gün içinde eski bakan Şimşek de Erdoğan’ı reddetti.

HaberTürk muhabiri Esra Nehir’in aktardığına göre eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Merkezi’ne davet edildi.

AKP’ye başvuru sürecinin devam ettiğini hatırlatan Nehir, Şimşek’in yaklaşık 40 dakika önce Genel Merkez’e giriş yaptığını bildirdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasındaki görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu. Çelik, “Mehmet Şimşek Bey aktif siyasette yer almayı düşünmüyor. Ama sayın Cumhurbaşkanımızın hükümet politikalarımıza dönük olarak beyan ettiği, emrettiği her konuda emek sarf edeceğini bir kere daha ifade etti. Olağanüstü bir durum yok. Zaten Mehmet Bey sürekli görüştüğümüz bir arkadaşımız” ifadelerini kullandı.” dedi.

Çelik, ittifak görüşmeleri için ise, “Sayın Cumhurbaşkanımıza destek beyan eden tüm siyasi partilerle görüşmelerimiz sürüyor” değerlendirmesinde bulundu.

REUTERS İDDİA ETMİŞTİ

Reuters ajansında geçen hafta yer alan bir haberde, AKP’nin ekonomik krizin gölgesinde gidilecek seçimlerde tartışmalı ‘Türkiye Ekonomi Modeli’nden vazgeçmeye hazırlandığı öne sürülmüştü. Haberde, düşük faiz-yüksek kura dayalı olan, bankalara döviz konusunda baskı yapılmasıyla sonuçlanan ve amaçlanan cari fazlayı vermeyen modele AKP’nin seçim beyannamesinde yer verilmeyeceği iddia edilmişti. AKP’nin serbest piyasa ekonomisine ve ortodoks ekonomi politikalarına dönüşü vaat edeceği, eski ekonomi bakanlarından Mehmet Şimşek’e de cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif edeceği ileri sürülmüştü.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi’ne ilişkin kararını açıklayan Yeniden Refah Partisi, seçimlerde Cumhur İttifakı’nı desteklemeyeceklerini bildirmişti. Yeniden Refah Partisi’nin cumhurbaşkanı adayının ise Genel Başkan Fatih Erbakan olacağı kaydedilmişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler