Sosyal Medya

Genel

65 Milyar TL harcanan İstanbul Finans Merkezi açılıyor

İstanbul Finans Merkezi Projesinde sona gelindi. Dev projenin bankalar etabı bugün açılıyor. Türkiye’de finansın kalbinin yatırım değeri 65 milyar liraya ulaşan bu…

65 Milyar TL harcanan İstanbul Finans Merkezi açılıyor

İstanbul Finans Merkezi Projesinde sona gelindi. Dev projenin bankalar etabı bugün açılıyor. Türkiye’de finansın kalbinin yatırım değeri 65 milyar liraya ulaşan bu merkezde atması bekleniyor.

65 milyar liralık yatırım değeri, 50 bin kişiye istihdam, kongre ve araştırma merkezleri, çalışma ve yaşam alanları… İstanbul Finans Merkezi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle hizmete girecek. Dev projenin bankalar etabı açılacak. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bank’ın ilgili birimleri faaliyete geçecek. Açılışın saat 14:00’te gerçekleşmesi bekleniyor.

TRT Haber’in haberine göre, akıllı şehir modeliyle tasarlanan merkezde toplam 1 milyon 400 bin metrekarelik alana sahip 21 ofis binası bulunuyor. Alışveriş alanının büyüklüğü ise 100 bin metrekare. 180 bin metrekare ise yeşil alana ayrıldı. Finans alanında bir eğitim merkezi olarak da faaliyet göstererek sektörün ihtiyaçları karşılanacak.

2 bin 100 kişilik bir kongre merkezi ile 30 bin metrekare büyüklüğünde 5 yıldızlı bir otel de hizmet verecek.

TCMB İstanbul’a geliyor

İçerisinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Sermaye Piyasası Kurulu da yer alacak. Merkez Bankası da projenin sonraki etabında İstanbul’a taşınacak.

Bankalar etabının açılmasıyla birlikte yurt içinden ve yurt dışından önemli banka ve finans kuruluşlarının da taşınması bekleniyor.

 

 

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler