Sosyal Medya

Genel

Araştırma: İçme sularındaki kimyasallar obeziteye neden oluyor

Son yıllarda küresel sorun haline gelen obeziteye ilişkin yapılan yeni bir araştırmada, içme sularında bulunan sonsuz kimyasalların obeziteye neden olduğu…

Araştırma: İçme sularındaki kimyasallar obeziteye neden oluyor

Son yıllarda küresel sorun haline gelen obeziteye ilişkin yapılan yeni bir araştırmada, içme sularında bulunan sonsuz kimyasalların obeziteye neden olduğu ortaya koyuldu.

ABD’de bulunan Rhode Island Üniversitesi ve Güney Danimarka Üniversitesi tarafından yürütülen yeni araştırmada, sonsuz kimyasalların (PFAS) obeziteye neden olduğu ortaya çıktı.

Makyaj malzemelerinden tavalara kadar her şeyde bulunan PFAS, dayanıklılıkları nedeniyle “sonsuz” kimyasallar olarak anılır ve çoğu evde bulunan günlük eşyalarda görülür.

Güney Danimarka Üniversitesi’nden Dr. Philippe Grandjean, “Yüksek PFAS seviyeleri, özellikle kilo verdikten sonra kilo vermeyi daha zor hale getirebilir. Daha önce PFAS’ı artan çocukların kilo alma ve kanda daha yüksek kolesterol seviyeleri geliştirme eğiliminde olduklarını göstermiştik. Sonuçlar, çevre kirliliğinin metabolizmamızı etkileyebileceği ve böylece kilo alma eğiliminde olabileceği endişesini artırıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler