Sosyal Medya

Ekonomi

TÜSİAD heyetinin Berlin ve Brüksel çıkarması

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan liderliğindeki TÜSİAD heyeti, 14-17 Kasım tarihleri arasında Brüksel ve Berlin'de önemli temaslarda bulundu.

TÜSİAD heyetinin Berlin ve Brüksel çıkarması

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan liderliğindeki TÜSİAD heyeti, 14-17 Kasım tarihleri arasında Brüksel ve Berlin’de önemli temaslarda bulundu.

 

 

 

Yapılan görüşmelerde, AB-Türkiye Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gerekliliği vurgulandı. Bu güncellemenin, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve dijital tek pazar entegrasyonunu içermesi, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda büyük bir önem taşıyor. Türkiye-AB entegrasyonunun Avrupa’nın siyasi, ekonomik ve sosyal direncine katkısı ile ekonomik gelişmelere ilişkin Türk iş dünyasının görüşleri iletilmiş oldu.

 

Ayrıca, yeşil ve dijital dönüşüm, net-sıfır sanayi dönüşümü, enerji ve gıda güvenliği, küresel ticaret gündemi ve değer zincirlerinde yapılanma gibi konular da ele alındı.

 

Brüksel ziyaretinde TÜSİAD heyetine TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serpil Veral, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi B. Can Yücaoğlu, İzel Levi Coşkun, Perihan İnci, Azmi Gümüşlüoğlu gibi isimler eşlik etti.

 

Berlin’deki temaslarında ise heyet, Almanya Dışişleri Bakanlığı, Almanya Ekonomi ve İklim Bakanlığı, TÜSİAD’ın Almanya’daki muadil kuruluşu BDI, Almanya Meclisi Üyeleri ve Alman – Türk İleri ICT Araştırma Merkezi ile bir araya geldi.

 

Ayrıca, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği “Küresel girişimcilik ortamındaki mevcut dinamikler & Almanya ile Türkiye start up ekosistemleri arasındaki ortaklıklar: Berlin ve İstanbul örnekleri” başlıklı bir oturum düzenlendi. Bunun yanı sıra, TÜSİAD heyeti, BDI Genel Direktörü Tanja Gönner başkanlığındaki heyetle Türkiye – Almanya ekonomik ilişkileri, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gibi konularda da görüş alışverişinde bulundu.

 

Berlin ziyareti ayrıca, Berlin Teknik Üniversitesi’nde Prof. Şahin Albayrak’ın ev sahipliğinde Alman-Türk İleri ICT Araştırma Merkezi’ni ziyaret etme fırsatı da sundu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler