Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününde %0,49 gerileyerek 10218 seviyesinden kapanış yaptı. Sabah alımların ağır bastığı endekste 10350 seviyesinin üzerini gördük...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününde %0,49 gerileyerek 10218 seviyesinden kapanış yaptı. Sabah alımların ağır bastığı endekste 10350 seviyesinin üzerini gördük. Ancak sonrasında gelen ve özellikle seansın son bir buçuk saatinde hızlanan satışlar endeksi negatif bölgeye çekti.

Bugün kamu bankaları haricindeki bankacılık hisseleri ile havacılık hisselerindeki düşüşler endeksi olumsuz etkiledi. BİST100 hisselerinden bugün 54 tanesi gerilerken 45 tanesi ise yükseldi. Endeksteki büyük hisseler genel piyasaya göre daha fazla düşerken küçük hisseler genel olarak hafif yükseliş kaydetti.

Bugün %1,17 yükselen ana metal sanayi endeksi günün en çok artan sektör endeksi olurken %3,41 gerileyen madencilik endeksi günün en fazla düşen sektör endeksi oldu. Bankacılık endeksi %1,91 düşerken ulaştırma endeksindeki düşüş %1,49 oldu.

Bu hafta olumlu başlangıç yapan BİST100 hafta boyunca bir gün iyi bir gün kötü performans göstererek çok dalgalı bir seyir izledi. Endeks, yaklaşık 240 puanlık bir aralıkta hareket ettiği haftayı düşerek tamamlamış oldu. Endeksin haftalık düşüşü %0,6 olurken dolar bazında ise bu hafta sadece %0,2 geriledi.

Son haftalarda genel piyasanın altında performans gösteren bankacılık endeksi bu hafta da %0,9 düştü. Zayıflığın bu hafta da devam ettiği elektrik endeksi bu hafta %2,8 düşüş yaşadı. Ulaştırma endeksi ise geçen haftalardaki görünümünün tersine bu hafta %1,8 düştü. Holdingler endeksi bu hafta da güçlüydü ve %1,9 yükseliş kaydetti.

Bu hafta yükselişlerde 320 dolar seviyesinin üzerinde kalmakta zorlanan bir endeks gördük. BİST100’de alımların ağır basması halinde ilk önemli direnç olarak 10500 seviyesinin aşılmaya çalışılacağını düşünüyoruz. Olası düşüşlerde ise 10200 seviyesinin altında 10000 seviyesinin güçlü bir destek seviyesi olarak çalışmasını bekleriz.

Diğer yandan, DXY dolar endeksi bu hafta %0,2 yükselirken TL ise Dolar karşısında %0,3 değer kazandı. USD/TL bu akşam itibariyle 32,23 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler