Sosyal Medya

Ekonomi

Türk-İş’ten ‘kıdem tazminatı’ açıklaması: Getirilmek istenen ekonominin kaynak ihtiyacının karşılanması

Getirilmek istenen emeklilik sistemiyle amaçlanan emeklilerin gelir kaybını telafi edecek ve çalışma dönemindeki yaşam standartlarını korumayı sağlayacak bir yapının oluşturulması değil, ekonominin kaynak ihtiyacının karşılanmasıdır.

Türk-İş’ten ‘kıdem tazminatı’ açıklaması: Getirilmek istenen ekonominin kaynak ihtiyacının karşılanması

Türk-İş Yönetim Kurulu, Orta Vadeli Plan’da üstü kapalı bir şekilde yer alan ve hükümetin fona devretmek istediği kıdem tazminatı konusunda açıklamalarda bulundu.

Kıdem tazminatının, “işçiler bakımından taviz verilmez, vazgeçilmez, kazanılmış bir işçi hakkı” olduğunu belirten Türk-İş Yönetim Kurulu, “TÜRK-İŞ, kıdem tazminatı hakkının aşındırılması, biçim değiştirmesi, emekliliğin bir parçası haline getirilmesini değil korunması ve geliştirilmesi gerektiğini savunmaktadır. Bu haktan yararlanamayan işçilerin kapsama alınması amaçlanıyorsa, bu konuda katkı vermeye hazır olduğumuz her zaman ifade edilmiştir” dedi.

Orta Vadeli Program’da (OVP) yer alan “İkinci Basamak Emeklilik Sistemi”nin işçilerde önemli bir endişe ve rahatsızlığa yol açtığını vurgulayan Türk-İş, “Böyle bir düzenleme teklifinin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur. Getirilmek istenen emeklilik sistemiyle amaçlanan emeklilerin gelir kaybını telafi edecek ve çalışma dönemindeki yaşam standartlarını korumayı sağlayacak bir yapının oluşturulması değil, ekonominin kaynak ihtiyacının karşılanmasıdır. Kıdem tazminatının özüne yönelik herhangi bir düzenleme işçilerin verimliliğini, çalışma motivasyonunu olumsuz etkileyecek, iş barışını bozacaktır. İşçiler için geleceğinin güvencesi olan kıdem tazminatının enflasyonla aşınmasına artık “dur” denilmeli, kıdem tazminatında hak kaybına neden olabilecek girişimler artık sona ermelidir” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler