Sosyal Medya

Ekonomi

Sözcü yazarı Muratoğlu’ndan Şok Hafize Gaye Erkan Yorumu: “Rezervler bu kadar kötü olmasaydı…”

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, "Rezervler bu kadar kötü olmasaydı Merkez Bankası'nın kapısından geçirmezlerdi Gaye Hanım'ı… Yabancılar belki etkilenir, üç-beş döviz yollar diye o koltuğa oturttular. Yoksa AKP'li olarak kimler kimler sıradalar." ifadelerini kullandı.

Sözcü yazarı Muratoğlu’ndan Şok Hafize Gaye Erkan Yorumu: “Rezervler bu kadar kötü olmasaydı…”

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu“Rezervler bu kadar kötü olmasaydı Merkez Bankası’nın kapısından geçirmezlerdi Gaye Hanım’ı… Yabancılar belki etkilenir, üç-beş döviz yollar diye o koltuğa oturttular. Yoksa AKP’li olarak kimler kimler sıradalar.” ifadelerini kullandı.

Muratoğlu, Merkez Bankası Başkanı’nın 23 Haziran’da bankacılarla yaptığı toplantıda “rezerv satışlarına son verilecek” dediğine ilişkin kulis haberinin çıktığı gün, kamu bankalarının döviz kurlarını baskılamak için en az 1 milyar dolarlık satış yaptığını yazısında hatırlattı.

Muratoğlu, Erkan’a ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

“Rezervleri zaten ekside olan Merkez Bankası’nın bir yandan doların yükselişini frenlemeye çalışması, diğer yandan dış ticaretten kaynaklanan açığı finanse etmesi ve dışarıdan döviz gelmemesi…

Bu denklemde kaçınılmaz olan ne? Ödemeler dengesinin çökmesi… Onu engellemeye çalışıyor işte… Gaye Hanım nasıl bir ortama düştüğünü anlamıştır zaman içerisinde…”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler