Sosyal Medya

Ekonomi

Mehmet Şimşek: “Borsa bir oyun alanı değildir”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul'un 150. yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, benzer ülke borsalarıyla aralarında belirgin farklar olduğunu vurguladı. Şimşek, ‘Borsa bir oyun sahası değil’ ifadesiyle önemli bir uyarıda bulundu.

Mehmet Şimşek: “Borsa bir oyun alanı değildir”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul’un 150. yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, benzer ülke borsalarıyla aralarında belirgin farklar olduğunu vurguladı. Şimşek, ‘Borsa bir oyun sahası değil’ ifadesiyle önemli bir uyarıda bulundu.

 

 

Bakan Şimşek, konuşmasında finansal istikrarın güçlenmesine işaret ederek, Orta Vadeli Programın (OVP) hedeflerinden birinin sermaye piyasalarını derinleştirmek olduğunu belirtti. Gelecek dönemde OVP’nin etkisiyle öngörülebilirliğin artacağını dile getirdi.

 

Şimşek’in vurguladığı noktalardan bazıları şunlar oldu:

 

‘Makrofinansal istikrar giderek sağlamlaşıyor. Programa güven artıyor ve TL varlıklara olan talep ciddi boyutlarda.’

 

‘Aylık enflasyonda ivme kaybı yaşanacak’ diyen Şimşek, ‘Bir sihirli değnek olsa, birikimlerimizi yatırım, istihdam, üretim ve ihracata yönlendiririz. Fiyat istikrarını sağlamak şart. Bu alanda ciddi ilerlemeler var. Aylık enflasyonda ivme kaybı mevcut ve 2024’te daha da belirginleşecek. Ekonomimiz, küresel ölçekte daha hızlı bir büyüme sergileyecek.’

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler