Sosyal Medya

Kripto Para

Borsa ve altını geride bıraktı! Türkler en çok kripto parayı seviyor!

Türkiye'de uygulanan ekonomik politikaların etkisiyle kripto varlıklara yatırım, Türk Lirası'ndan sonra en çok tercih edilen ikinci yatırım aracı haline geldi.

Borsa ve altını geride bıraktı! Türkler en çok kripto parayı seviyor!

Türkiye’de uygulanan ekonomik politikaların etkisiyle kripto varlıklara yatırım, Türk Lirası’ndan sonra en çok tercih edilen ikinci yatırım aracı haline geldi.

 

 

Türkiye’de kripto varlıklara yönelik yatırımlar, Türk Lirası’ndan sonra en çok tercih edilen yatırım aracı haline geldi. Binance Research’ün “Türkiye’nin Kripto Görünümü” başlıklı raporuna göre, Türkiye’nin kripto para birimlerine olan ilgisi son derece yüksek. Nüfusun %40’ı son üç yılda kripto varlıklarla ilişki kurmuş durumda.

 

Rapora göre, Türkiye’de kripto para birimleri, Türk Lirası’ndan sonra en fazla tercih edilen yatırım aracı konumunda. Türk yatırımcılar genellikle kripto para birimlerine, gelecek beklentilerinin olumlu olması ve kar potansiyeli nedeniyle yatırım yapıyorlar.

 

Binance Research raporu ayrıca, Türkiye’nin kripto pazarında önemli bir rol oynayabileceğine vurgu yapıyor. Ülkenin kripto varlık benimsemesindeki yüksek seviye, bu alanda önemli bir konuma işaret etti. Rapor aynı zamanda, Türkiye’nin global kripto benimseme endeksinde 12. sırada olduğunu ve global işlem hacmi kıyaslamasında önemli bir pozisyonda bulunduğunu belirtildi.

 

 

Türkiye’nin kripto varlıklara yatırım yapma oranı, değerli metaller, hisse senetleri ve tahviller gibi diğer varlık sınıflarına göre oldukça yüksek bir düzeyde. Bu da Türk yatırımcıların kripto varlıklara olan ilgisinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

 

Son bir yılda Türk yatırımcıların kripto piyasasına olan ilgisi araştırma raporlarıyla aydınlatıldı. Rapora göre, katılımcıların %27’si son bir yıl içinde kripto piyasasına giriş yaparken, bu alandaki ilginin gözle görülür şekilde arttığı ortaya çıktı. Türk kripto yatırımcılarının büyük çoğunluğu (%71), günlük olarak hesaplarını kontrol ediyor ve portföylerindeki değişikliklere büyük bir ilgi gösteriyorlar. Ayrıca, %46 gibi dikkate değer bir oranla günlük olarak kripto alım satımı yapanların sayısı da oldukça yüksek.

 

Araştırmaya katılanların %66’sı, kripto yatırımının en ilgi çekici yönünün kar potansiyeli olduğunu belirtirken, portföy takibinin kolaylığı ve teknolojiye duyulan ilginin de önemli olduğu ortaya çıktı. Katılımcıların %40’ı kriptonun umut vadeden bir teknoloji olduğunu düşünürken, %38’i minimum yatırım miktarının olmamasının, %33’ü düşük işlem maliyetlerinin ve %26’sı güvenli olmasının kripto yatırımı için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.

 

Ancak, kripto yatırımına yönelik endişeler de belirtiliyor. Katılımcıların %40’ı kriptonun riskli olduğunu düşünürken, %26’sı bilgi eksikliği nedeniyle bu alana yatırım yapmadıklarını belirtti.

 

Ankete katılan yatırımcıların %64’ü, kripto varlıklarının gelecek yıl değer kazanacağına inanırken, %73’ü ise kripto varlık yatırımcılarının sayısının önümüzdeki 5 yıl içinde artacağına ve bu alana olan ilginin artacağına inanıyor. Bu inanç, kripto piyasasının benimsenmesinin artacağı yönünde umut veriyor.

 

Türk yatırımcılar, bilgi kaynakları olarak öncelikle kripto projelerinin web sitelerini ve dokümantasyonunu (%42), ardından sosyal medya platformlarını (%34) tercih ettiklerini belirtiyorlar.

 

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen Binance Blockchain Week 2023 büyük ilgi gördü. Hem Türkiye’den hem de dünyadan 2.000’den fazla fiziksel katılımcı ile 500 binden fazla kişi canlı yayınlarla konferansı takip etti. Web3, blockchain ve kripto alanındaki en son yenilikler, kurumsal benimseme ve kullanıcı deneyimi konferansın odak noktaları arasındaydı.

 

Binance Research’in yayınladığı rapor, Türkiye’nin kripto varlık piyasasının geleceği konusunda umut verici bir tablo çiziyor. Artan yatırımcı sayısı, bilgi düzeyi ve ilgi, Türkiye’nin bu alanda önemli bir konum kazanabileceğini gösteriyor. Binance Research, Türkiye’nin kripto varlık piyasasını desteklemeye ve yakından takip etmeye devam edeceğini belirtiyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler