Sosyal Medya

Ekonomi

İş Dünyası Yeni Kabineyi Değerlendirdi

İş dünyası yeni kabineden beklentilerini açıkladı.

İş Dünyası Yeni Kabineyi Değerlendirdi

 

 

İş dünyası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılanan ve iki bakan dışında tüm üyelerin değiştiği yeni kabineye ilişkin beklentilerini açıkladı.

 

Önceliğin ekonomi ve üretim hayatındaki sorunların giderilmesi olması gerektiğine dikkat çeken iş dünyası temsilcileri, yeni kabineye başarılar diledi.

 

TİSK: üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız

 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, açıklanan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi dolayısıyla yayınladığı mesajında, ülke ve çalışma hayatı için bugüne kadar yaptılan çalışmalara yenilerinin eklenmesi gerektiğini belirterek, “Ülkece el birliğiyle üretmemiz ve her zamankinden daha fazla çalışmamız gereken bir zamandayız. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmaları işçi, işveren, kamu ortak faydası ve sosyal diyalog ekseninde, tüm paydaşlar ile iş birliği içinde yürüttük. Önümüzdeki dönemde de ülkemiz ve çalışma hayatımız için hep birlikte çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu olarak, kurulduğumuz günden bu yana,
devletimizin ve milletimizin yanındayız. Türkiye’nin yeni yüzyılında da aynı şekilde
üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Ülkemizi ve çalışma hayatımızı en iyi
noktaya taşımak için her türlü katkıyı vermeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

İSO: Öncelik ekonomi ve üretimde sorunların çözümü olmalı

 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanarak yeni bir icraat dönemi başladığını belirten İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kaybedecek vaktimizin hiç olmadığı gerçeğinden hareketle; ülkemizin ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin önceliğinin ekonomi ve üretim hayatımızdaki sorunların çözümü olması gerektiğine inanıyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve kabine üyelerini kutluyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Görevlerini devreden bakanlarımıza da ülkemize verdikleri kıymetli hizmetler için teşekkür ediyorum” dedi.

 

TİM: Daha fazla ihracat için omuz omuza çalışacağız

TİM’den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, yeni kabinenin hayırlı olmasını dileyerek, “Türkiye’nin ihracatını artırmak için bir önceki dönemde yan yana çalıştığımız bakanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Üretim ve ihracatın ülke ekonomisi için vazgeçilmez bir yerinin bulunduğunu aktaran Gültepe, şunları kaydetti:​​​​​​​

“Türkiyemizi kalkındırmanın, milletimizin refahını artırmanın yolu, kaynaklarımızı en etkili şekilde kullanmaktan, ürettiğimize değer katmaktan ve daha çok ihracat yapmaktan geçiyor. Bizim ihracatta büyük hedeflerimiz var. Ülkemizi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonu ile çalışıyoruz. Yeni kabinede ekonomi yönetiminin ticaretin dinamiklerini iyi bilen, gerek yurt içinde gerekse uluslararası arenada güven duyulan isimlerden oluşmasından büyük bir memnuniyet duyduğumuzun altını çizmek istiyorum. Ülkemizin daha fazla ihracat yapması için omuz omuza çalışacağız. Bu vesileyle bütün bakanlarımıza başarılar diliyorum.”

 

 

“Yeni bir motivasyon kaynağı olacak”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yeni kabinenin özel sektörün beklentilerinin ötesinde, ülkemize yeni vizyon ve marka değerleri kazandıracağını, 20 yılın üzerine gelecek 100 yılı inşa edeceğini belirtti. Avdagiç, “İş dünyamız için yeni bir heyecan ve motivasyon kaynağı olacaktır. İş dünyası olarak yakın çalışma içinde olduğumuz Ticaret, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlarımızla yeni dönemde daha da verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. İstanbul Ticaret Odası olarak ekonomi yönetimine gereken katkıyı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

DEİK: Ülke için çalışmaya devam edeceğiz

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, millet iradesiyle bir kez daha seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlayan yeni görev dönemini tebrik ettiğini belirterek, “Bu akşam açıklanan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ülkemize, milletimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Önceki dönem bakanlarımıza çalışmaları için teşekkür ediyor, yeni dönem bakanlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. İş dünyası olarak, bugüne kadar olduğu gibi bakanlarımızla pozitif gündem odaklı bir işbirliği içerisinde ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

bloomberght.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler