Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fitch Ratings Türkiye raporunu açıkladı: İşte Fitch’in Türkiye kredi notu

Fitch Ratings’in yatırımcıların odağına yerleşen Türkiye değerlendirme raporu açıklandı. İşte Fitch’in Türkiye raporu.

Fitch Ratings Türkiye raporunu açıkladı: İşte Fitch’in Türkiye kredi notu

PARAANALİZ.COM

Son yıllarda izlenen geleneksel olmayan para politikaları ve yaşanan kur krizleri nedeniyle Türkiye’nin kredi notu 3 büyük derecelendirme kuruluşu tarafından yatırım yapılamaz seviyeye düşürülmüştü

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, seçimlerden sonra geleneksel ekonomi politikalarına dönüşün faydalarının görülmeye başlanacağını kaydederek, buna bağlı kalması halinde Türkiye’nin kredi notunun da yükselebileceğini işaret etmişti.

Türkiye’nin kredi notu 3 büyük derecelendirme kuruluşu tarafından son yıllarda izlenen geleneksel olmayan para politikaları ve yaşanan kur krizleri nedeniyle yatırım yapılamaz seviyeye düşürülmüştü.

Euronews’in haberinde Moody’s analisti Dietmar Hornung, politikalardaki yöntem değişikliğinin kredi görünümü açısından kesinlikle pozitif olduğunu belirtti fakat hala bazı önemli belirsizliklerin bulunduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“Kredi görünümümüz normal ve aşağı yönlü bir risk görmüyoruz, ama değişimin pozitif etkilerini görmemiz zaman alacaktır.”

Hornung, “Seçimlerden bu yana gördüğümüz adımlar umut verici ama sorunlar da bir hayli karmaşık” ifadelerine yer verirken enflasyonun bu yıl yüzde 65’e yükselmesini beklediklerini ve başa çıkılması zor bir dizi dengesizlik olduğunu belirtti.

Hornung, kredi notu ve görünümünde olası bir değişimin zamanlaması hakkında yöneltilen soruyu da bunun bir kısa mesafe koşusu değil maraton olduğu şeklinde yanıtladı.

Bu arada Türkiye’nin kredi notunu B3 görünümünü de sabit olarak belirleyen Moody’s, kredi notunu güncellemesini Aralık ayında yapacak. S&P Global Eylül ayı sonunda güncellemesini duyuracak.

Fitch Türkiye’nin not görünümünü yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye değerlendirme raporu yatırımcıların odağına yerleşmişti. Nihayet kuruluş raporunu açıkladı. Buna göre Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye’nin kredi notunu teyit etti, not görünümünü yükseltti.

Bloomberg HT’nin haberine göre kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye’nin kredi notunu ‘B’ olarak teyit etti, not görünümünü 2 yıl sonra ‘negatif’ten ‘durağan’a çekti.

Görünümün durağana revize edilme nedenine dair “kısa vadeli makro-finansal istikrar risklerini azaltan ve ödemeler dengesi baskılarını hafiften daha geleneksel ve tutarlı bir politika karışımına dönüşü yansıtıyor” dendi.

TCMB’nin politika faizini 2023 sonuna kadar yüzde 35’e çıkaracağını ve 2024’te de bu seviyede kalacağını belirten Fitch para politikası sıkılaştırmasının gelecekteki hızı ve süresi konusunda yüksek belirsizlikler olduğuna dikkat çekti.

Fitch, geçen sene Temmuz ayında Türkiye’nin kredi notunu B+’dan B’ye indirmiş, görünümünü ise “negatif” olarak teyit etmişti.

(HABER MERKEZİ)

İLGİLİ HABERKüresel ekonomik reformların gündem olduğu G20 Zirvesi Hindistan’da başladıKüresel ekonomik reformların gündem olduğu G20 Zirvesi Hindistan’da başladı

İLGİLİ HABERUkrayna’dan Türkiye’ye alternatif tahıl koridoru teklif edildiUkrayna’dan Türkiye’ye alternatif tahıl koridoru teklif edildi

İLGİLİ HABERRusya'nın 2023'ün ikinci çeyreğindeki GSYİH büyümesi yüzde 4,9 olarak açıklandıRusya’nın 2023’ün ikinci çeyreğindeki GSYİH büyümesi yüzde 4,9 olarak açıklandı

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler