Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Küresel ekonomik reformların gündem olduğu G20 Zirvesi Hindistan’da başladı

Hindistan'ın Yeni Delhi şehrinde düzenlenen 2023 G20 Liderler Zirvesi bugün başladı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin katılmadı.

Küresel ekonomik reformların gündem olduğu G20 Zirvesi Hindistan’da başladı

PARAANALİZ.COM

Hindistan ev sahipliğinde yapılan bu yıl 18’incisi gerçekleşen G20 Zirvesi’nin ana teması: “Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek.”

Küresel ekonomik üretimin yüzde 85’ini ve dünya ticaretinin yüzde 75’ini temsil eden, dünya nüfusunun üçte ikisini kapsayan G20 ülkelerinin liderleri, bu yılki üç oturumluk toplantıda kapsamlı küresel ekonomik reformları gündeme taşıyacak.

MİSAFİR ÜLKELER DE VAR

Avrupa Birliği ile Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, Türkiye, İngiltere ve ABD’nin yer aldığı 19 ülkeden oluşan G20’ye bu yıl, dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında olmasına rağmen G20’de yer almayan İspanya da misafir olarak davet edildi.

G20’deki ülke liderlerinin, başta Ukrayna- Rusya savaşı olmak üzere bölgesel ve küresel meseleleri masaya yatırması öngörülüyor.

(HABER MERKEZİ)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler