Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Ukrayna’dan Türkiye’ye alternatif tahıl koridoru teklif edildi

Kiev yeni bir tahıl koridoru için plan yaptı ve bunu Ankara’ya ileterek Türkiye’nin vereceği yanıtı beklemeye koyuldu. Plana göre Rusya alternatif tahıl koridorunda olmayacak.

Ukrayna’dan Türkiye’ye alternatif tahıl koridoru teklif edildi

PARAANALİZ.COM

Ukrayna’nın Türkiye’deki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Vasiliy Bodnar yaptığı açıklamada yeni bir tahıl koridoru planını Ankara’ya ilettiklerini belirtti.

Ukrayna merkezli haber ajansı Ukrinform’a açıklamalarda bulunan Büyükelçi Bodnar ülkesinin yaptığı planda Rusya’nın olmadığını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

“Ukrayna’nın yeni Tahıl Koridoru planını Türk yetkililere iletmiş bulunuyoruz. Planın en önemli özelliği Rusya ile hiçbir alakası olmaması. Plan Ukrayna, Türkiye, Romanya ve Bulgaristan tarafından Birleşmiş Milletler’in de (BM) himayesi altında hayata geçirilebilir.”

Bodnar, geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’nın Odessa şehrinden ayrılarak Romanya, Bulgaristan ve Türkiye karasuları boyunca Karadeniz’den çıkış yapan ticari gemiler olduğunu hatırlatarak “Aynı rota tahıl yüklü gemiler tarafından da kullanılabilir. Türk tarafından getirdiğimiz teklife resmi olarak yanıt bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

HIRVATİSTAN ÜZERİNDEN TAHIL SEVİKATI BAŞLAMIŞTI

Bu arada  Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilen Rusya’nın Ukrayna’nın Karadeniz’deki limanlarına saldırılarını yoğunlaştırması üzerine Kiev’i harekete geçirmişti.

Ukraynalı yetkililer, Hırvatistan limanları üzerinden tahıl ihracatına başladıklarını duyurmuşlardı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Yulia Sviridenko yeni sevkiyat yolundan çok memnun olduklarını belirten açıklama yapmış minnettarız demişti.

 (HABER MERKEZİ)

İLGİLİ HABERFitch Ratings Türkiye raporunu açıkladı: İşte Fitch'in Türkiye kredi notuFitch Ratings Türkiye raporunu açıkladı: İşte Fitch’in Türkiye kredi notu

İLGİLİ HABERRusya'nın 2023'ün ikinci çeyreğindeki GSYİH büyümesi yüzde 4,9 olarak açıklandıRusya’nın 2023’ün ikinci çeyreğindeki GSYİH büyümesi yüzde 4,9 olarak açıklandı

İLGİLİ HABERFas'ta tahıl üretimi yüzde 61,8 oranında artış gösterdiFas’ta tahıl üretimi yüzde 61,8 oranında artış gösterdi

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler