Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Dijital paralar, fiziki paranın yerini alıyor!

IMF Başkanı Georgieva, "Merkez bankası dijital para birimleri, ada ekonomilerinde fiziki paranın yerini alarak dağıtım maliyetlerini azaltabilir" açıklamasını yaptı.

Dijital paralar, fiziki paranın yerini alıyor!

IMF Başkanı Georgieva, “Merkez bankası dijital para birimleri, ada ekonomilerinde fiziki paranın yerini alarak dağıtım maliyetlerini azaltabilir” açıklamasını yaptı.

 

 

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası dijital para birimlerinin ada ekonomilerinde fiziki paranın yerini alabileceğini belirtti. Singapur Fintech Festivali’nde yaptığı konuşmada, birçok ülkenin bu dijital paraları araştırdığını ve düzenlemeler geliştirdiğini vurguladı.

 

Georgieva, dijital paraların inovasyon için büyük fırsatlar sunduğunu ancak kullanım durumlarının belirsiz olduğunu dile getirdi. Gelecekte, merkez bankası dijital para birimlerinin ve ilgili ödeme platformlarının uygulanması için kamu sektörünün hazır olması gerektiğini vurguladı.

 

Dijital para birimlerinin uygulanma sürecinin henüz yakın olmadığını, ancak ülkelerin yüzde 60’ının bu konuda araştırma yaptığını belirten Georgieva, bu dijital paraların dağıtım maliyetlerini azaltarak fiziki paranın yerini alabileceğini söyledi.

 

Georgieva ayrıca, gelişmiş ekonomilerde merkez bankası dijital para birimlerinin direnç sağlayabileceğini, banka hesabı olmayan kişiler için finansal katılımı artırabileceğini ifade etti. Bu dijital paraların teknolojik gelişmelere bağlı olarak güvenli ve düşük maliyetli bir alternatif sunabileceğini belirtti.

 

Ayrıca, yapay zekanın bu dijital paraların bazı faydalarını artırabileceğini, hızlı ve doğru kredi puanlamasıyla finansal katılımı iyileştirebileceğini ve finansal okuryazarlığı düşük kişilere destek sunabileceğini ekledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler