Sosyal Medya

Ekonomi

Bahçede 3 Lira Markette 24 Lira!

Limonun kilosu bahçeden üç liraya çıkarken  market raflarında 18 ile 24 lira arasındaki fiyatlara satılıyor.

Bahçede 3 Lira Markette 24 Lira!

Limonun kilosu bahçeden üç liraya çıkarken market raflarında 18 ile 24 lira arasındaki fiyatlara satılıyor.

 

 

 

Adana ve çevresindeki bahçelerde son günlerde hasadı başlayan limon, bahçede kilosu üç liradan satılıyor. Limonun ikinci durağı olan meyve-sebze halinde ise kilo fiyatı dört liraya çıkıyor. Kentteki marketlerde ise bu fiyat 6 kat artarak 18-24 lira arasında raflardaki yerini alıyor.

 

Uzun süredir hal ve market fiyatları arasında fahiş fiyat farklarına dikkat çekmeye çalıştıklarını belirten Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, marketlere sıkı denetim uygulanması konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

 

DENETİM İSTİYORLAR

Ürünü hal fiyatı üzerinden veya küçük farklarla tüketiciye sunamadıkları için üzgün olduğunu belirten Doğan, DHA’ya yaptığı açıklamada, “Halden dört liraya çıkan limonun fiyatı, markete gidene kadar altı kat artıyor. Biz buna anlam veremiyoruz. Yetkililere defalarca seslenmemize rağmen hala neden denetim yapılmıyor? Dört liraya sattığımız limonu tüketicinin, en fazla yedi liraya alması gerekirken 24 liraya almak zorunda kalıyorlar. Oysa bu oranda artış olmaması lazım. Denetim olsun ki tüketici limonu ucuza alabilsin. Bu şekilde hem tüketici hem üretici mağdur oluyor” diye konuştu.

 

ESNAF MUTSUZ VE ŞİKAYETÇİ

Hal esnafı İsmail Gündüz ise market ve hal arasındaki fiyat farkının bu kadar yüksek olmasının vatandaşa haksızlık olduğunu belirtti. Gündüz, “Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Biz 3-4 liraya satış yapmakta zorlanırken marketler fahiş fiyatlara satıyor. Yetkililerin bu durumu sıkı bir şekilde takip etmesini istiyoruz. Üreticiler, esnaf olarak bu durumdan şikayetçiyiz” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler