Sosyal Medya

Ekonomi

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin ilk 4 maddesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin ilk dört maddesi onaylandı.

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin ilk 4 maddesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin ilk dört maddesi onaylandı.

 

 

Saadet Partisi Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Mesut Doğan, 2024 bütçesini, Türkiye’nin mevcut sorunlarından uzak bir yaklaşım olarak değerlendirerek, “Bütçeyi tartışırken ‘ülkenin gerçek meseleleri’ üzerinde durmalıydık. Ülke olarak sadece faiz ve borç üretmek yerine, daha farklı alanlara odaklanmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise bütçeyi “faiz odaklı” olarak tanımlayarak, “Bu bütçenin önümüzdeki yıl ek bütçe talebiyle karşımıza çıkacağını biliyoruz. Üretim odaklı hareket etmezsek, tüketimle sınırlı kalıp köleleşebiliriz” dedi. CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise elinde teraziyle kürsüye gelerek, 2024 bütçesini ‘dengesiz’ olarak nitelendirdi. MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ise Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki kiracılara ucuz konutlar yapılmasını talep etti.

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ise 2024 bütçesinin yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı destekleyen kapsayıcı bir kalkınma anlayışına sahip olduğunu belirterek, “Sosyal yardım için ayrılan kaynakları artırarak toplumun her kesimini gözeteceğiz” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından yapılan oylamada, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin ilk dört maddesi kabul edildi. TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, bütçe kanun teklifinin maddelerinin görüşmelerine devam etmek üzere birleşimi yeniden toplamak üzere oturumu kapattı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler