Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

X’ten bir bir çekiliyorlar! Musk’ın paylaşımı onu yaktı!

Teknoloji ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden Elon Musk, sosyal medya devi Twitter'ı satın alarak adını 'X' olarak değiştirmişti. Ancak, Musk'ın platformda desteklediği ve dikkat çeken Yahudi karşıtı paylaşımları, dev şirketlerin tepkisine neden oldu.

X’ten bir bir çekiliyorlar! Musk’ın paylaşımı onu yaktı!

Teknoloji ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden Elon Musk, sosyal medya devi Twitter’ı satın alarak adını ‘X’ olarak değiştirmişti. Ancak, Musk’ın platformda desteklediği ve dikkat çeken Yahudi karşıtı paylaşımları, dev şirketlerin tepkisine neden oldu.

 

 

 

Elon Musk, sosyal medya platformu X’te, bir kullanıcının paylaştığı ve ‘Batılı Yahudi nüfusun ülkelerine akın eden azınlık ordularının kendilerinden pek de hoşlanmadığının rahatsız edici bir şekilde farkına vardığını’ öne süren bir ifadeyi desteklediğini açıkladı.

 

Musk, söz konusu açıklamayı tekrar paylaşarak ‘Asıl gerçeği söylediniz’ şeklinde yorumda bulundu. Bu olayın ardından dünya devleri, Elon Musk’ı Yahudi düşmanlığıyla suçlayarak X’teki reklamlarını geri çekmeye başladı.

 

IBM, Elon Musk’ın platformunda Nazi taraftarı içeriklerin yer aldığını iddia ederek X’ten reklamlarını çektiğini duyurdu. Şirket, sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu açıklamada, “Nazileri öven içerikleri kabul edilemez buluyoruz. Bu sebeple X’teki tüm reklamlarımızı durduruyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

Lionsgate de X’teki reklamlarını geri çeken şirketler arasında yer aldı. Şirket yetkilileri, “Elon Musk’ın son antisemitik paylaşımı nedeniyle X’te reklam vermemeye karar verdik” açıklamasını yaptı.

 

Disney ve Warner Bros Discovery da X’ten reklam ve promosyonlarını geri çeken şirketler arasında bulunuyor. Her iki şirket de Elon Musk’ın antisemitik paylaşımının ardından X’teki reklam ve promosyonlarını geri çeken mavi çipli reklamverenler listesine dahil oldu.

 

X’teki reklamlarını durduran son dev şirket ise Apple oldu. Axios haber sitesi, Apple’ın X’teki reklamlarını askıya aldığını duyurdu. Ancak Apple’dan konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmedi.

 

Avrupa Komisyonu da “dezenformasyon ve nefret söylemindeki endişe verici artış” sebebiyle sosyal ağdaki reklamları duraklatacağını duyurdu.

 

Beyaz Saray da konuya ilişkin açıklama yaparak Elon Musk’ın söz konusu paylaşımını kınadı. Cuma günü yapılan açıklamada, “Amerikalılar olarak temel değerlerimize aykırı olan Yahudi karşıtı ve ırkçı nefretin bu iğrenç tanıtımını en güçlü ifadelerle kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler