Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Türkiye, Rus bankasının SWIFT’e katılımı için Batı’yla görüşmeler yapıyor

Türkiye'nin Rus Rosselhozbank'ın SWIFT sistemine yeniden dahil olması için Batı'yla müzakereler yaptığı ve Moskova'ya güvenilir garantiler verilmesini istediği bildirildi.

Türkiye, Rus bankasının SWIFT’e katılımı için Batı’yla görüşmeler yapıyor

Rus tarım ürünlerinin ihracatı alanında hizmet veren Rosselhozbank’ın SWIFT sistemine yeniden dahil edilmesi adına Türkiye’nin Batı’yla müzakereler yaptığı ve Moskova’ya güvenilir garantiler verilmesini istediği kaydedildi. Konuyla ilgili Sputnik’e demeç veren tahıl anlaşmasının uzatılmasıyla ilgili müzakerelere katılan Türk heyeti temsilcisi, Ankara’nın Batı’yla müzakereler yaparak Rosselhozbank’ın SWIFT sistemine yeniden dahil edilmesi için çaba gösterdiğini söyledi.

Türkiye’nin AB’yle bu konuda görüşme yaptığını doğrulayan temsilci, Türk tarafının Rusya’ya güvenilir garantiler verilmesi halinde tahıl anlaşmasının uzatılabileceğini açıkladığını söyledi. Haberde adı belirtilmeyen Türk temsilci şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tutumumuzu Batılı ortaklarımıza açıkladık. Rus meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde, bakış açılarımızın örtüştüğünü gördük. Rus tarafı da, kesin ve güvenilir garantilere ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.”

Türk heyetindeki temsilci, Rusya’nın katılımı olmadan mevcut tahıl koridoruna alternatif güzergahların riskli ve çok daha masraflı olacağını söyleyen temsilci, Batı’yla müzakerelerde bu anlayışın mevcut olduğunun hissedildiğini kaydetti.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler