Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Piyasalar saat 17.15’e odaklandı!

Küresel piyasalar, bu akşam gerçekleşecek olan Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamayı merakla bekliyor. Powell'ın, Fed'in faiz politikasıyla ilgili ipuçları vermesi öngörülüyor.

Piyasalar saat 17.15’e odaklandı!

Küresel piyasalar, bu akşam gerçekleşecek olan Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamayı merakla bekliyor. Powell’ın, Fed’in faiz politikasıyla ilgili ipuçları vermesi öngörülüyor.

 

 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, “Fed Araştırma ve İstatistik Bölümü Yüzüncü Yıl Konferansı” açılış konuşmasını yapacak.

 

Powell’ın açıklamaları, piyasaların gelecekteki yönünü belirlemede kritik bir rol oynayacak.

 

Gelecek politika hakkında tahminlerde bulunması beklenen Powell, son faiz toplantısında gelen verilere dayanarak faiz artırma kararı alınıp alınmayacağını da belirtmişti. Küresel piyasalarda ABD dolarının güçlenmesi ve bu eğilimin devam etmesi, yatırımcıların Powell’ın açıklamalarına odaklanmasına neden oldu. Dolar 28,5036 TL, euro 30,4835 TL, euro/dolar paritesi 1,0686 ve gram altın ise 1804 TL seviyelerinden işlem görüyor.

 

Powell’ın faiz konusunda ipucu vermesi veya kısa vadeli tahvil faizleri hakkında daha fazla detay sunması, piyasa enstrümanlarında fiyat değişikliklerine neden olabilir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler