Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Pimco neden yen satın alıyor?

Pacific Investment Management Co. (Pimco), enflasyonun hızlanmasıyla birlikte Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) para politikasını sıkılaştırma baskısı altında kalacağı beklentisiyle Japon yeni alımına yöneldi.

Pimco neden yen satın alıyor?

Pacific Investment Management Co. (Pimco), enflasyonun hızlanmasıyla birlikte Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) para politikasını sıkılaştırma baskısı altında kalacağı beklentisiyle Japon yeni alımına yöneldi.

 

 

Pimco’nun Fon Yöneticisi Emmanuel Sharef, dünyanın en büyük tahvil yatırımcısının, Japon yeninin dolar karşısında 140’ı aştığı birkaç ay önce uzun pozisyonlar oluşturmaya başladığını belirtti.

 

Sharef, “Japonya’da enflasyonun artmaya devam ettiğini ve belirlenen hedeflerin sürekli üzerinde seyrettiğini gözlemledikçe, getiri eğrisi kontrol politikalarında değişiklik veya bu politikalardan vazgeçme eğilimi oluşabilir. Bu durumda bir artış gerekebilir. ABD’de enflasyon düşüşteyken Japonya’da halen yüksek seyrediyor. Bu durum, stratejimiz doğrultusunda uzun pozisyon almayı doğal kılıyor” dedi.

 

“Tam olarak ne yapacaklarına dair bir tahminde bulunmak zor, ancak politikanın sıkılaştırılması gerekliliği var gibi görünüyor” diyen Sharef, “Bu belki daha kademeli bir gevşeme adımı şeklinde olabilir. YCC politikasından vazgeçme ve nihayetinde potansiyel bir faiz artışı da olabilir” şeklinde konuştu.

 

Sharef ayrıca, “Özellikle 150 civarındaki yen seviyesinden dolayı büyük bir baskı hissettiklerini düşünüyorum. Geçmişte bu seviyeye ulaşıldığında etkili müdahaleler yapıldı. Şu ana kadar aynı tavrı sergilemediler, ancak bu durumun endişe verici olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler