Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Morgan Stanley Çin ekonomisinin 2024’te biraz toparlanacağını öngördü

Morgan Stanley analistlerine göre, Çin ekonomisi 2024 yılında bir miktar toparlanacak ve büyüme oranı 2022-2023 dönemindeki iki yıllık yüzde 4'lük kümülatif orandan yüzde 4,2'ye çıkacak.

Morgan Stanley Çin ekonomisinin 2024’te biraz toparlanacağını öngördü

Morgan Stanley analistlerine göre, Çin ekonomisi 2024 yılında bir miktar toparlanacak ve büyüme oranı 2022-2023 dönemindeki iki yıllık yüzde 4’lük kümülatif orandan yüzde 4,2’ye çıkacak.

 

Morgan Stanley analistlerine göre, emek yoğun hizmet sektöründeki toparlanmanın devam etmesiyle harcanabilir gelirdeki artış, özel tüketimin büyümeyi geride bırakmaya devam etmesine yol açabilir. Bu nedenle, özel tüketimdeki 2023’teki iki yıllık yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 5,3’e kıyasla 2024’te yüzde 5 seviyesinde güçlü kalabileceği öngörüldü.

 

Ancak, kentsel köylerin yeniden inşası ve sosyal konut projelerinin hafif bir telafi sağlamasına rağmen, konut yatırımlarında derin bir daralmanın devam edeceği öne sürüldü.

 

Morgan Stanley’nin tahminlerine göre, çekirdek enflasyondaki kademeli iyileşme ve ılımlı bir domuz fiyat döngüsü, tüketici fiyatlarının artmasına neden olacak, ancak üretici fiyatlarının ancak 2025’ten itibaren kararlı bir şekilde deflasyondan çıkabileceği belirtildi.

 

Analizlere göre, tüketici fiyatlarındaki artışın 2023’teki yüzde 0,3 seviyesinden gelecek yıl yüzde 1,1’e yükselebileceği tahmin edildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler