Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Moody’s, Euro Bölgesi ülkelerinin %60’ının 2023’te resesyona gireceğini tahmin ediyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Euro Bölgesi ülkelerinin %60’ının 2023’te resesyona gireceğini tahmin ediyor. Moody’s Investors Service tarafından bugün yayınladığı…

Moody’s, Euro Bölgesi ülkelerinin %60’ının 2023’te resesyona gireceğini tahmin ediyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Euro Bölgesi ülkelerinin %60’ının 2023’te resesyona gireceğini tahmin ediyor.

Moody’s Investors Service tarafından bugün yayınladığı bir raporda, enerji krizi, artan faiz oranları ve küresel büyümedeki yavaşlamanın hafif bir resesyonu tetikleyeceği, 2023’te Euro Bölgesindeki ülke kredi değerliliğine ilişkin görünümün negatif olduğu belirtildi.

Moody’s Kıdemli Başkan Yardımcısı Heiko Peters, “Ulusal ve Avrupa Birliği düzeyindeki destek önlemleri ve küresel tedarik zincirlerindeki kesintilerin hafifletilmesi bu etkilerin bir kısmını yumuşatacak, ancak yine de Euro bölgesi ülkelerinin yüzde 60’ının 2023’te resesyona gireceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Moody’s Analisti, “Bu yıl Almanya, İtalya ve Slovakya’da öngördüğümüz daralmalar, GSYİH seviyelerini pandemi öncesi seviyelerin altına çekecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Foreks

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler