Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

JPMorgan tahvilde yatırım için yüzde 35,7 faiz istiyor

JPMorgan dün yayımladığı raporda alıma geçmek için tahvil faizlerinde düzeltme beklediklerini belirterek, yüzde 29'luk tahvil faizini yeterli bulmadıklarını, adil değeri yüzde 35,7 olarak hesapladıklarını duyurdu.

JPMorgan tahvilde yatırım için yüzde 35,7 faiz istiyor

JPMorgan dün yayımladığı raporda alıma geçmek için tahvil faizlerinde düzeltme beklediklerini belirterek, yüzde 29’luk tahvil faizini yeterli bulmadıklarını, adil değeri yüzde 35,7 olarak hesapladıklarını duyurdu.

 

 

ABD’nin önde gelen bankalarından JPMorgan’ın, dün yayımladığı raporda, “Tahvil faizleri yükselmeye devam ediyor ancak alıma geçiş için daha fazla düzeltme gerektiğini düşünüyoruz” denildi.

 

Seçim öncesinde yüzde 7 seviyesinde olan 10 yıllık Hazine tahvil faizi rekor bir atışla yüzde 29 seviyesine çıkmıştı. Ancak JPMorgan’a göre bu artış yatırım için yeterli olmadı.

 

Buna göre JPMorgan’ın raporunda, 10 yıllık TL cinsi Hazine tahvillerinin adil faiz değeri yüzde 35,7 olarak hesaplandı ve faizler bu seviyeye ulaşana kadar izlemede kalınacağı bildirildi.

 

Son yıllarda azalan yabancı ilgisi ise tahvil stokuna da yansıdı. Buna göre 10 yıl önce yabancıların elindeki tahvil stoku 70 milyar dolar seviyesindeyken, bugün bu rakam 1,1 milyar dolara kadar geriledi.

 

Seçim sonrasında yeni ekonomi yönetiminin bankaları tahvil alımına zorlayan düzenlemeleri kademeli olarak kaldırma yoluna gidip, tahvil faizlerini yükseltmesi ise piyasalara güven verse de şimdikik beklenen etkiyi yaratmadı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler