Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

İngiltere’de inşaat sektörü aktivitesi daraldı

İngiltere’deki inşaat sektörü aktivitesi, ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik “bekle-gör” yaklaşımının etkisiyle daralma eğilimini sürdürdü. S&P…

İngiltere’de inşaat sektörü aktivitesi daraldı

İngiltere’deki inşaat sektörü aktivitesi, ekim ayında yüksek borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik “bekle-gör” yaklaşımının etkisiyle daralma eğilimini sürdürdü. S&P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkedeki inşaat sektörü şirketleri zorlu koşulların ekimde de devam ettiğine dikkat çekti.

 

Ekim ayında, inşaat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verisi 45,6 olarak kaydedildi. Bu rakam, eylülde 45 seviyesindeki PMI verisinin bir miktar üzerinde olsa da, sektördeki aktivitenin iki ay üst üste gerilediğini gösterdi.

 

Ekim PMI verisi, Mayıs 2020’den beri kaydedilen en düşük ikinci seviyede sektörel aktiviteye işaret etti. Girdi maliyetleri ise Ağustos 2009’dan beri en hızlı düşüşünü yaşadı.

 

S&P Küresel Piyasa Araştırmaları Müdürü Tim Moore’un açıklamasına göre, artan borçlanma maliyetleri ve yeni projelere yönelik bekle-gör yaklaşımının ağırlık kazanması nedeniyle inşaat sektörü aktivitesi ekimde ciddi bir gerileme yaşadı. Konut inşaatlarının üst üste 11 aydır azaldığı ve inşaat sektörünün diğer sektörlere göre daha keskin bir gerileme yaşadığı vurgulandı. Ayrıca, emtia fiyatlarındaki düşüşü yansıtmaya yönelik rekabet baskılarının girdi maliyetlerinde Ağustos 2009’dan beri görülen en hızlı düşüşe neden olduğu belirtildi.

 

PMI verilerine göre, 50 seviyesinin üzeri sektörün büyüme gösterdiği, bu seviyenin altındaki değerler ise sektörün daraldığını gösteriyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler