Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fon yöneticilerinden Çin hissesi satışı

Morgan Stanley'ın EPFR verilerine dayalı raporuna göre, küresel fon yöneticileri Ekim ayında Çin hisse senetlerinde büyük ölçüde satış yaptı.

Fon yöneticilerinden Çin hissesi satışı

Morgan Stanley’ın EPFR verilerine dayalı raporuna göre, küresel fon yöneticileri Ekim ayında Çin hisse senetlerinde büyük ölçüde satış yaptı.

 

 

Rapora göre, Çin ve Hong Kong hisse senetlerinde ekim ayında aktif uzun vadeli fonlardan toplam 3,1 milyar dolarlık net çıkış yaşandı. Bu, üst üste üçüncü ayda 3 milyar doları aşan net satışlar anlamına geliyor.

 

Morgan Stanley analistleri, liderleri Gilbert Wong tarafından, “Çıkışlar, özellikle Avrupa merkezli fonların Çin’deki portföylerini yeniden dengelemeleri nedeniyle meydana gelmektedir,” şeklinde açıklamada bulundular.

 

Morgan Stanley’a göre, süregelen çıkışlar yabancı fon yöneticilerinin 2018’den bu yana Çin hisselerinde en düşük ağırlığa sahip olmalarının bir sonucu.

 

Raporda ayrıca, Avrupalı fonların 2020’nin sonlarından bu yana biriktirdikleri varlıkların yaklaşık yarısını sattığı ve ekim ayında ABD merkezli fonlardan da çıkışların hızlandığı belirtiliyor.

 

Özellikle ekim ayında imalat faaliyetlerinin beklenmedik bir şekilde daralmasının ardından, yatırımcılar Çin’in ekonomik toparlanması konusunda temkinli bir tutum sergilemeye devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler