Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fitch ABD bankacılık sektörünü uyardı

Fitch, Moodys'in ardından ABD'deki bölgesel bankacılık sektörü için uyarıda bulundu.

Fitch ABD bankacılık sektörünü uyardı

Fitch, Moodys’in ardından ABD’deki bölgesel bankacılık sektörü için uyarıda bulundu.

 

Fitch Ratings, ABD’deki bölgesel bankaların 2024’te zorluklarla karşılaşacağını ve ölçeği daha küçük olan veya ticari kredi büyümesine odaklanan bankaların dengesiz bir baskı altında kalabileceklerini ifade etti.

 

Kuruluş, ölçek açısından dezavantajlı bölgesel bankaların maliyet tabanlarını azaltmak ve kredi kompozisyonunu optimize etmek için dengesiz bir şekilde baskı altında kalacaklarını ve bu durumun derecelendirme farklılıklarını azaltabileceğini, daha büyük oyuncuların ise pazar paylarını genişletmeye devam edebileceğini öngördü.

 

Fitch, para politikasındaki anlamlı gevşeme gecikmesinin muhtemelen sürekli rekabet ortamını mevduatlarda göstereceğini ve kredi büyümesinde ısrarcı bir zayıflık yaşanabileceğini belirtti. Büyük bölgesel bankaların ticari kredi büyümesine odaklandığını, ancak en düşük kredi talebini gördüğünü ve bazı durumlarda yıllık bazda çift haneli düşüşler yaşandığını vurguladı.

 

Fitch’in uyarısı, Moody’s’in geçen hafta bankacılık sektörünün hala risk altında olduğunu ve faiz hareketlerini öngörememesi durumunda enflasyon riskinin yeniden ortaya çıkabileceğini söylemesinin ardından geldi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler