Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fed, Denetim ve Düzenleme Raporu’nu yayımladı

ABD Merkez Bankası (Fed), Kasım 2023'te yayımlanan "Denetim ve Düzenleme Raporu"nda ülkedeki bankacılık koşulları ile Fed'in denetim ve düzenleme faaliyetlerine odaklandı.

Fed, Denetim ve Düzenleme Raporu’nu yayımladı

ABD Merkez Bankası (Fed), Kasım 2023’te yayımlanan “Denetim ve Düzenleme Raporu”nda ülkedeki bankacılık koşulları ile Fed’in denetim ve düzenleme faaliyetlerine odaklandı.

 

 

 

Raporda, genel olarak bankacılık sektörünün güçlü duruşunu sürdürdüğü ve çoğu bankanın yasal gereklilikleri aşarak sağlam sermaye seviyelerini koruduğu vurgulandı. Ancak, bazı bankaların faiz oranlarındaki artışın etkisiyle sabit faizli varlıklarında önemli değer kayıpları yaşadığı belirtildi.

 

Raporda, pandemi öncesindeki kazanç performansına benzer bir seviyede seyreden son dönemdeki ekonomik tablonun, 2023’ün ilk yarısında ortalama varlık ve öz sermaye getirilerinin 10 yıllık ortalamaları üzerinde olduğu ifade edildi.

 

Raporda, bankaların genel likidite durumunun sağlam olduğu ve kısa vadeli toptan fonlamaya sınırlı bağımlılıkları bulunduğu vurgulanarak, kredi gecikmelerinin bazı segmentlerde arttığı ancak genelde düşük seviyede olduğu bildirildi.

 

Fed’in raporda, son dönemdeki büyük banka iflaslarını göz önüne alarak denetim süreçlerini güçlendirdiği ve daha çevik bir yaklaşım benimsediği belirtildi. Bu çerçevede, yüksek faiz oranı ve likidite riski taşıyan bankalara yönelik hedefli incelemelerin yanı sıra, bankalar ve denetçiler için faiz oranı ve likidite riski yönetimine yönelik eğitim programları düzenlendiği ifade edildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler