Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Citigroup 300’den fazla üst düzey yöneticinin görevine son verdi

ABD'nin önde gelen finans kuruluşlarından Citigroup, stratejik bir yeniden yapılanma sürecine girdiğini duyurarak, 300'den fazla üst düzey yöneticinin görevine son verdi. Banka, organizasyon yapısını yeni bir işletim modeline adapte etme çabalarının bir parçası olarak gerçekleşen bu değişiklikle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Citigroup 300’den fazla üst düzey yöneticinin görevine son verdi

Citigroup’un resmi açıklamasında, finans kurumunun bu zorlu kararların, bankanın stratejik hedefleriyle daha iyi uyum içinde olmasını ve müşterilere sürekli olarak üst düzey hizmet sunabilmesini sağlama amacını taşıdığı vurgulandı. Yapılan düzenlemelerin, bankanın organizasyon yapısını basitleştirilmiş bir işletim modeliyle uyumlu hale getirme çabalarının bir parçası olduğu kaydedildi.

Citigroup CEO’su Jane Fraser’ın liderliğindeki bu yeniden yapılanma sürecinde, üst düzey yöneticiler arasında yapılan seçici işten çıkarmaların, bankanın rekabet avantajını güçlendirmek ve operasyonel verimliliğini artırmak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Yapılan değişikliklerin, Citigroup’un son 20 yıldaki en büyük organizasyonel dönüşümü olduğu bildirildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler