Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Avrupa’da doğal gaz fiyatı düştü

Avrupa'da doğal gaz fiyatları, yeni güne düşüşle başladı. Kasım ayının girişinde, mevsim normallerinin üzerinde sıcak hava tahminleri ve Orta Doğu'daki enerji tedarikine yönelik endişelerin hafiflemesi, doğal gaz fiyatlarında gerilemeye neden oldu.

Avrupa’da doğal gaz fiyatı düştü

Avrupa’da doğal gaz fiyatları, yeni güne düşüşle başladı. Kasım ayının girişinde, mevsim normallerinin üzerinde sıcak hava tahminleri ve Orta Doğu’daki enerji tedarikine yönelik endişelerin hafiflemesi, doğal gaz fiyatlarında gerilemeye neden oldu.

 

 

Hollanda TTF’de aralık teslimi gaz kontratları, son zamanlarda belirgin bir düşüş yaşadı. Fiyatlar, dünkü seviyeye göre yüzde 8,07’lik bir azalışla 46,08 euro/MWh seviyesinden işlem görüyor. Bu düşüşte etkili olan birkaç faktör bulunuyor.

 

Siyasi risk danışmanlık şirketi Eurasia Group’un Orta Doğu’daki savaşın kontrol altında tutulma olasılığını %70 olarak tahmin etmesi, piyasalarda bir miktar iyimserlik yarattı. Bu, enerji tedarikine yönelik endişeleri hafifletti ve doğal gaz arzının daha istikrarlı olabileceği beklentilerini artırdı.

 

Ayrıca, Birleşik Krallık’ta Ciaran Fırtınası’nın yaklaşması da piyasalarda etkili oldu. Çarşamba sabahı, rüzgar enerjisi üretimi elektrik üretiminin yarısından fazlasını sağladı. Ancak, bu fırtına güçlü rüzgarlar getireceği ve elektrik altyapısına potansiyel bir tehdit oluşturabileceği için dikkatle izleniyor.

 

Tüm bu faktörler, Hollanda TTF gaz kontratlarındaki fiyatların dalgalı seyretmesine neden oluyor ve piyasalarda belirsizlik sürüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler