Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Amazon yüzlerce kişiyi işten çıkardı

Amazon'un yapay zeka asistanı Alexa biriminde bazı çalışanların işine son verildi.

Amazon yüzlerce kişiyi işten çıkardı

Amazon’un yapay zeka asistanı Alexa biriminde bazı çalışanların işine son verildi.

 

 

Şirket, bu kararın arkasındaki ana sebepleri, müşterilerin evlerinde kullandıkları milyonlarca cihazla olan etkileşimi ve yapay zeka alanındaki ilerlemeyi vurgulayarak açıkladı. Ancak iş öncelikleri ve müşteri odaklı değişen konular nedeniyle bazı projelerin durdurulduğunu ve bu doğrultuda bazı çalışanların rollerinin sonlandırıldığını belirtti.

 

Amazon’un yaptığı açıklamada, bu değişikliklerin bazı girişimlerin durdurulması ve çalışanların rollerinin sona erdirilmesi şeklinde etkisini gösterdiğini ifade ederek, işten çıkarılan çalışanlara katkıları için teşekkür etti. Şirket, bu kararın zor olduğunu ancak Alexa’nın geleceğine dair umutlu olduklarını ve yapay zeka alanındaki yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti. Alexa’nın işlerindeki büyümenin devam edeceğini ve hedeflerini gerçekleştirmek için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

 

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Amazon’un Alexa biriminde birkaç yüz çalışanın işine son verildiği belirtiliyor. Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde Amazon’un oyun biriminde de 180’den fazla kişinin işine son verildiği ve bazı bölümlerin kapatıldığı açıklanmıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler