Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD hükümetinin kapanmasını önleyecek bütçe tasarısı onaylandı

ABD Senatosu, federal hükümetin kapanmasını önlemeye yönelik geçici bütçe tasarısını onayladı. Tasarının yasalaşabilmesi için ABD Başkanı Joe Biden'ın imzasına sunulacak.

ABD hükümetinin kapanmasını önleyecek bütçe tasarısı onaylandı

Söz konusu tasarı, Enerji, Tarım, Ulaştırma, Konut ve Kentsel Gelişim gibi bakanlıklara 19 Ocak’a, Savunma Bakanlığı (Pentagon) da dahil olmak üzere hükümetin geri kalanına ise 2 Şubat’a kadar finansman sağlanmasını öngörüyor.

Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi’nin ardından Demokratların hakimiyetindeki ABD Senatosu’nda da kabul edilen tasarıya ilişkin yapılan oylamada, 11 vekil tasarının aleyhinde, 87 vekil ise lehinde oy kullandı. Tasarının yasalaşması durumunda, 2024 mali yılında hükümetin kapanmasını önlemeye yönelik 2. geçici bütçe olarak uygulanacak.

ABD’de mali yılın 30 Eylül’de sona ermesi nedeniyle hükümet, 17 Kasım’a kadar finansman sağlayan geçici bütçe ile işleyişini sürdürdü.

Ancak bu tarihin dolmasına günler kala Senato tarafından onaylanan yeni tasarı, federal hükümetin faaliyetlerini sürdürmesine olanak tanıyacak.

Geçici bütçelerin onaylanamadığı dönemlerde, federal kurumlar harcama yetkisini kaybederek geçici olarak faaliyetlerini durduruyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler