Sosyal Medya

Döviz

Özgür Demirtaş 100 Bin TL’si Olanlara Çağrı Yaptı

Finans profesörü Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından açtığı canlı yayında, 100 bin TL’si olan vatandaşlara çağrı yaptı. Demirtaş, 100 bin…

Özgür Demirtaş 100 Bin TL’si Olanlara Çağrı Yaptı

Finans profesörü Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından açtığı canlı yayında, 100 bin TL’si olan vatandaşlara çağrı yaptı. Demirtaş, 100 bin TL’yi enflasyondan korumanın yolunu anlattı.

 

Özgür Demirtaş’ın Twitter hesabından açtığı canlı yayın rekor kırdı. Ekonomiye ilişkin görüşlerini aktaran Demirtaş bir kullanıcıdan gelen, “Paramızı enflasyona karşı nasıl koruyabiliriz? Altın, dolar, kripto alalım mı?” sorusuna, “Çok acı bir şey ama…” diyerek yanıt verdi.

Vatandaşların 100 bin TL’yi nasıl koruyacaklarını söyleyen Demirtaş, “Biz akademisyenler insanların gereğinden fazla tüketim yapmasını istemiyoruz. Biz insanların paralarını biriktirmeleri istiyoruz kötü günler için. Ama bu modelde bu mümkün değil. Çünkü bu modelde ya çok büyük risk almaları gerekiyor ya da enflasyon altı bir getiriye razı olmaları gerekiyor. Bu çok acı bir şey.” dedi.

 

Özgür Demirtaş, “Tane tane anlatayım. Birinin cebinde 100 bin TL’si var. Bu kişi bakıyor, ‘Ya ben bu 100 bin TL’yi mevduata yatırsam bir sene sonra 130 bin TL olacak. İyi de 100 bin TL’lik tuvalet kağıdı 170 bin TL oluyor. 100 bin TL’lik deterjan 180 bin TL oluyor. 100 bin TL’lik sinema bileti 200 bin TL oluyor. Yani ben paramı mevduata yatırsam eriyorum. Dolara yatırsam dolar baskılanıyor. Hani o baskılanma da bir yere kadar ama baskılanıyor. Ee orada da eriyorum. Borsaya girsem, kardeşim ben öyle bir risk almak istemiyorum belki niye beni borsaya mecbur kılıyorsun? Veya girsem evet borsa bir artıyor bir azalıyor ben daha stabil olmak istiyorum diyor bu kişi, belki emekli…” ifadelerini kullandı.

Yatırım tavsiyesi vermenin doğru olmayacağını söyleyen Özgür Demirtaş enflasyona dikkat çekerek, “Çok acı bir şey ama 100 bin TL’yi korumasının tek yolu tüketim yapması.” dedi.

 

medyatava.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler