Sosyal Medya

Borsa

Reuters: Goldman Sachs, seçim öncesinde Türk banka hisseleri konusunda temkinli

Reuters’a göre yatırım bankası Goldman Sachs, müşterilerine gönderdiği bir yazılı bildiride 14 Mayıs seçimleri öncesinde Türk bankalarına karşı “temkinli” olduklarını…

Reuters: Goldman Sachs, seçim öncesinde Türk banka hisseleri konusunda temkinli

Reuters’a göre yatırım bankası Goldman Sachs, müşterilerine gönderdiği bir yazılı bildiride 14 Mayıs seçimleri öncesinde Türk bankalarına karşı “temkinli” olduklarını söyledi.

Açıklamada, hükümetin Kasım ayından itibaren faizde düşüş yönünde sürdürdüğü ekonomik politikalarının ardından bankaların olası faiz artışlarına karşı daha savunmasız olduğu belirtildi.

Goldman Sachs, faizde yapılan düşüşlerin ardından bankaların daha kısa vadeli borç vermeye başladığını ve kendilerini böylece koruduğunu söyledi.

 

Ancak açıklamada düzenleyicilerin bu yılın başlarında Türk Lirası üzerindeki baskıyı hafifletmek için döviz sigortalı mevduatların üst sınırını kaldırmasıyla bankaların olası bir faiz artışının etkisine maruz kalma risklerinin arttığı belirtildi.

Açıklamada, “Bizim görüşümüze göre, bankaların bir muhalefet galibiyeti senaryosundan olumsuz etkilenme olasılığı daha yüksek” ifadesi kullanıldı.

Kaynak:  Haberdar.com.tr

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler