Sosyal Medya

Borsa

Rekor Kapanış! Borsa İstanbul 8.000 puanın üzerini test etti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 8.008 puanı test ederek rekor tazeledi.

Rekor Kapanış! Borsa İstanbul 8.000 puanın üzerini test etti

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 8.008 puanı test ederek rekor tazeledi.

 

 

 

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısını 7,920 puan seviyesinde tamamladıktan sonra kapanışa doğru yeni bir rekor kırdı. Buna göre endeks, 8 bin puanın üzerini test ederek 8.008 puana kadar çıktı.

Analistlere göre, son dönemlerde ekonomi yönetiminin ortodoks adımları sonrası TL varlıklara yönelik artan ilgi, borsada lira bazlı olarak tüm zamanların en yüksek seviyesini de beraberinde getirdi.

Öte yandan halka arzlar ile küçük yatırımcıların da borsaya yönelmesi, borsadaki volatilitenin yeniden canlanmasına destek oldu.

Endeks, saat 17.21 itibarıyla ise yüzde 3,20 artışla 7.963 seviyesinden işlem görüyor.

Borsa İstanbul’da bankacılık endeksi %3,40, holding endeksi ise aynı dakikalarda %3,20 primli seyrediyor.

 

 

Küresel gündem

Uzmanlar, küresel pay piyasalarının, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada “şahin” adımların çok daha dikkatli atılacağını belirtmesiyle haftaya pozitif bir seyirle başladığını ifade ederek, yoğun makroekonomik veri takviminin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

Fed’in faiz artırım döngüsünün son bulmuş olabileceği ihtimali ve Çin’de hükümetin hisse alım satımına yönelik damga vergisini düşürmesi yeni haftada risk iştahının güçlü seyretmesine neden oluyor.

Fed Başkanı Powell, uygun olması halinde faiz oranlarını daha da artırmaya hazır olduklarını belirterek, “Enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde hedefimize doğru ilerleyeceğinden emin olana kadar politikamızı kısıtlayıcı bir seviyede tutma niyetindeyiz.” ifadesini kullanmıştı.

 

 

 

 

 

haber.doviz.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler