Sosyal Medya

Borsa

JPMorgan, hisse senetlerinde ‘fırtınadan önceki sessizlik’ olduğu konusunda uyardı

JPMorgan stratejisti Marko Kolanoviç’e göre, bu yılki hisse senedi rallisini körükleyen riske dayalı bir ruh halinin, banka türbülansından kaynaklanan rüzgarlar,…

JPMorgan, hisse senetlerinde ‘fırtınadan önceki sessizlik’ olduğu konusunda uyardı

JPMorgan stratejisti Marko Kolanoviç’e göre, bu yılki hisse senedi rallisini körükleyen riske dayalı bir ruh halinin, banka türbülansından kaynaklanan rüzgarlar, bir petrol şoku ve yavaşlayan büyümenin hisse senetlerini 2022’nin en düşük seviyelerine geri göndermeye yönelmesi olası.

Kolanoviç, Pazartesi günü müşterilerine gönderdiği bir notta, “Fed, bu yıl faiz oranlarını düşürme niyetinde olmadığını belirtti, ancak risk varlıkları, Avrupa hisse senetlerinin tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın işlem görmesi ve ABD hisse senetlerinin son kayıplarını geri kazanmasıyla benzeri görülmemiş bir ralli sergiliyor.” dedi. “Risk duyarlılığında bir tersine dönüş ve piyasanın önümüzdeki aylarda geçen yılın en düşük seviyesini yeniden test etmesini bekliyoruz.”

Ona göre, son birkaç hafta içinde hisse senetlerine yapılan girişler “çok az anlam ifade ediyor” ve büyük ölçüde sistemik yatırımcılar, kısa bir sıkışma ve Cboe Volatilite Endeksi’nde veya VIX’te bir düşüş tarafından yönlendirildi.

VIX’in 20’nin altına düşmesi, daha az stresli dönemlerle ilişkili bir seviye, yatırımcıların bankacılık krizinin yakın vadede kapsandığına inandığını gösteriyor. Ancak Kolanoviç, mevcut piyasa zeminini “fırtınadan önceki sakinlik” olarak nitelendiriyor.

Wall Street’in geçen yılki piyasa satışlarının çoğunda en büyük iyimserlerinden biri olan Kolanoviç, bu yılki yumuşak ekonomik görünüm nedeniyle Aralık ortası, Ocak ve Mart aylarında hisse senedi tahsisatını keserek görüşünü tersine çevirdi.

Hisse senetleri, şirket karlarını azaltan, büyümeyi yavaşlatan ve ABD’de ve denizaşırı ülkelerde bir dizi banka çöküşünü tetikleyen yükselen faiz oranlarına rağmen bu yıl esnek kaldı. Gösterge S&P 500, 2022’de yaklaşık %20 düştükten sonra ilk çeyrekte %7 yükselirken, teknoloji hisselerindeki kazançlar Nasdaq 100’ü Ocak ayının başından bu yana  %20 artırdı ve boğa piyasasına itti.

Tech’in üstün performansı, yatırımcıların bankacılık sistemi streslerinin Federal Rezerv’i sıkılaştırma kampanyasında frene basmasına neden olacağına dair bahisleri artırmasıyla son zamanlarda daha da büyüdü.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Salı günü istikrarlıydı ve S&P 500’deki kontratlar %0,1’in altına düşerken, Nasdaq 100’dekiler New York’ta saat 03:51’de %0,2 daha düşük bir seviyeye geriledi.

Kolanoviç, “Kısıtlayıcı oranların çeşitli taşıma işlemleri için bir sorun yarattığı ve ardından getirilerdeki geri çekilmenin stresin bir kısmını hafiflettiği risk duyarlılığının akordeon benzeri doğasına dikkat çekmek önemlidir.” diye yazdı. “Merkez bankaları hala iletişim kurmasına rağmen, enflasyonla mücadele ve piyasanın kesinti varsayımına karşı geri itme konusunda örtülecek bir zemin var, bu nedenle orijinal stres kaynağı, daha uzun süre daha yüksek oranlar, resme yeniden girebilir.”

Chris Montagu da dahil olmak üzere Citigroup Inc. stratejistleri, geçen hafta S & P 500 için açıkça yükselişe geçtiğini söyledi. , Pazartesi günü ayrı bir notta hala temizlenmesi gereken 15 milyar dolarlık açığa satış olduğunu ve bunun da yakın vadede piyasaları destekleyebileceğini yazdılar.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler