Sosyal Medya

Borsa

İş Yatırım:  Dışarda sert satışlar Borsa’ya yansıdı

Zayıf Çin verisi sonrası küresel satışlar sertleşiyor…   Dünya borsaları zayıf Çin verisi sonrası küresel büyümeye yönelik endişelerle geriliyor. Şahin…

İş Yatırım:  Dışarda sert satışlar Borsa’ya yansıdı

Zayıf Çin verisi sonrası küresel satışlar sertleşiyor…

 

Dünya borsaları zayıf Çin verisi sonrası küresel büyümeye yönelik endişelerle geriliyor. Şahin Fed ve zayıf Çin büyümesi ile karşı karşıya kalan gelişmekte olan ülke varlıklarında ve emtia piyasalarında dalga boyu daha büyük.

 

Fed üyelerinin Haziran ayında pas geçilip Temmuz ayında durumun yeniden değerlendirilebileceği açıklaması  piyasaları rahatlatmadı. Ekonomide yavaşlamaya rağmen girdi maliyetlerinin halen yüksek olduğunu gösteren Bej kitap Fed’in uzun süre  faiz indirmeyeceğine işaret ediyor.

 

Seçim sonrası ekonomide makule dönüş senaryosu ile 5.000 seviyesini deneyen  Borsa İstanbul küresel satış dalgasına dayanamayarak geriledi. Büyümeye duyarlı banka, beyaz eşya, cam, demir-çelik hisseleri, Koç Holding, Tüpraş en çok gerileyenler arasında yer alıyor. Alarko Holding, Enerjisa, Koza Grubu,  Ford haricindeki otomotiv hisseleri pozitif ayrışıyor.

 

Hisse senedindeki satışın ekonomide normalleşmeye  yönelik beklentilerin bozulmasından çok küresel  satışın bahane olarak kullanılması kaynaklı  olduğunu düşünüyoruz.

 

Türk lirasının kontrollü bir şekilde zayıflamasını ekonominin normale dönüşünün işareti olarak görüyoruz. Seçim sonrası çok darbe yiyen CDS ve eurobond piyasaları ekonomide makule dönüşü fiyatlamaya devam ediyor.

Beklentilerden güçlü gelen Çin verisi sonrası Asya borsalarında ve ABD vadelilerinde sınırlı bir toparlanma ile güne başlıyoruz. Borsa İstanbul’da dünkü sert satış sonrasında temkinli bir açılış bekliyoruz. Dün çok satış yiyen yüksek betalı ve büyümeye duyarlı hisseleri olası bir tepki alışı için yakından izliyoruz.

 

Ciner Grubunun şirketi  WE Soda’nın %10’unun halka açılma beklentisi pozitif bir gelişme. Şişecam  üzerinde dolaylı bir etki yaratmasını beklemiyoruz.

 

Teknik bültende öne çıkardığımız hisseler: Alarko Holding, Enerjisa, Koza Altın, Tav, Yapı Kredi.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler