Sosyal Medya

Borsa

Güne hızlı başlangıç yapan borsa hisseleri!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi güne %0,53 yükselişle 7.303,3 puandan başladı. BIST 100, dünkü işlemlerde sert kayıplara sahne oldu. Endeks, dün %3,87 oranında düşüşle 7.264 puandan kapanış görürken son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Endeks, dünkü sert düşüşün ardından dolar bazında da 248,26 dolara geriledi.

Güne hızlı başlangıç yapan borsa hisseleri!

BIST 100’e dahil hisseler arasında sadece bir hisse değer kazanırken 98 hisse değer kaybetti. Endeksin günlük işlem hacmi ise ortalamanın oldukça altında kalarak 42,5 milyar TL olarak kaydedildi. BIST 100’ün işlem hacmi, toplam hacmin %69,2’sini oluşturdu.

Borsa İstanbul yeni güne tepki alımlarıyla başlarken ilk işlemlerde BIST 100, %1 oranında değer artışına ulaştı, ancak yeniden satış baskısını hissetmeye başladı. Sektör bazında güne en çok yükselişle başlayan 3 endeks; elektrik, iletişim ve holding oldu. Spor, bilişim ve kobi sektörleri, güne ekside başladı.

BIST 100’DE GÜNE HIZLI BAŞLAYAN HİSSELER

BIST 100 hisseleri arasında SMRTG, açılışta tavan fiyatına yükselerek öne çıktı. Ardından YEOTK, CWENE, GESAN ve ALFAS güne yükselişle başlayan hisselerin başında yer aldı.

GUBRF’de taban serisi devam ederken ISGYO ve SKBNK payları da güne taban fiyatından başlarken açılışta en çok düşen diğer hisseler oldu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler