Sosyal Medya

Borsa

GCM Yatırım:  Endekste agresif yükseliş sürecek

Borsa İstanbul’da önceki gün açıklanan tedbirlerin ardından adeta hisse senedine hücum yaşandı diyebiliriz. Endeks günü %9.88 yükselişle kapatırken BIST100 endeksindeki…

GCM Yatırım:  Endekste agresif yükseliş sürecek

Borsa İstanbul’da önceki gün açıklanan tedbirlerin ardından adeta hisse senedine hücum yaşandı diyebiliriz. Endeks günü %9.88 yükselişle kapatırken BIST100 endeksindeki pek çok hisse tavan fiyattan kapandı. BIST100 endeksinde düşen hisse olmadı. Günün dikkat çekeni TCMB’nin 4.1 milyar TL seviyesinde tahvil alımı yapmasıydı. BES düzenlemesine yönelik oluşacak likidite açığına önlem almak için bu adımı attığını söylemek mümkün. TCMB’nin alımlarının 8 milyar TL seviyesine çıkması bekleniyor. Bu bize BES fonlarından hisse senedi piyasasına girmesi beklenen para miktarı hakkında önemli bir fikir veriyor. Kısacası ciddi para girişinden bahsediyoruz ve bu durum Borsa endeksindeki yukarı hareketi ciddi şekilde desteklemeye devam edecek. Endeksteki agresif yükseliş bugünde devam edebilir. Kısa sürede 5700 direncini test edebileceğini düşünüyoruz. Yatırımcıların bu dönemde risk getiri oranlarını sağlıklı bir şekilde ayarlamalarını ve pozisyonlarını korumaya devam etmelerini tavsiye ediyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

 

AYGAZ:Yönetim Kurulumuz tarafından, 2019 yılı başında Londra’da faaliyetlerine başlayan Aygaz UK şubesinin, operasyonel verimlilik hedeflerimiz ve küresel emtia piyasalarında artan volatilite sebebiyle şube faaliyetlerinin Şirketimizin risk profili ile uyumlu olmaması değerlendirilerek kapatılmasına karar verilmiştir.

 

THYAO: 04.11.2022 tarihli duyurumuzda bilgisi verilen kabin içi ürünlerin tasarımı, üretimi, pazarlaması ve satışı amacıyla kurulan iştiraklerimizin birleşme işlemine ilişkin olarak, Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (“TSI”) ve Cornea Havacılık Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (“Cornea”) Türk Ticaret Kanununun 136’ıncı ve diğer ilgili hükümleri uyarınca tasfiyesiz infisah yoluyla, bütün aktif ve pasifiyle birlikte TCI Kabin İçi Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye (“TCI”) katılması suretiyle birleşmesine yönelik çalışmalar tamamlanmıştır.

 

ENJSA: Ülkemizde gerçekleşen depremler sonrası Enerjisa Enerji olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. En büyük önceliğimiz çalışanlarımızı ve ailelerini depremin etkilerinden korumak ve bölgenin ve insanlarımızın toparlanma sürecine var gücümüzle destek vermektir. Bunun için yoğun bir çaba sarf ettiğimiz afet sonrasındaki süreçte, depremden etkilenen beş şehirden dördünde normal faaliyetlerimize dönmüş bulunmaktayız. Bununla birlikte, operasyonel faaliyetlerimiz ve şebeke envanterimiz, ilgili düzenlemeler ve sigorta mekanizmaları tarafından güvence altındadır.

 

 

Yazar: Kaan Kutsar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler