Sosyal Medya

Borsa

Dünyaca Ünlü Yatırımcı Warren Buffett Servetinin Yarısını O İki Hisseye Yatırdı!

Dünyaca ünlü yatırımcı Warren Buffett, Berkshire şirketinin 375 milyar dolarlık hisse senedi portföyünün çoğunluğunu oluşturan %57,7'lik kısmını, temettü ödeyen iki büyük şirket olan Apple ve Bank of America'ya yatırmış durumda.

Dünyaca Ünlü Yatırımcı Warren Buffett Servetinin Yarısını O İki Hisseye Yatırdı!

Dünyaca ünlü yatırımcı Warren Buffett, Berkshire şirketinin 375 milyar dolarlık hisse senedi portföyünün çoğunluğunu oluşturan %57,7’lik kısmını, temettü ödeyen iki büyük şirket olan Apple ve Bank of America’ya yatırmış durumda.

 

 

Buffett’ın yatırım portföyündeki en büyük hisse senedi olan Apple, toplam portföyde %48’lik bir ağırlığa sahip durumda. Buffett, 2016’da Apple’a yatırım yapmaya başladı ve o zamandan beri hisse senedi fiyatının %627 oranında arttığı bir dönemi gözlemledi. Aynı süreçte Apple’ın üç aylık temettü ödemeleri yaklaşık %68 oranında arttı.

 

Berkshire’ın Apple hisseleri sadece Şubat ayında 220 milyon dolarlık bir temettü ödemesi aldı ve muhtemelen bir sonraki çeyrekte daha yüksek bir ödeme alacak. Şirket, son 12 ayda yaklaşık 100 milyar dolarlık bir serbest nakit akışı yarattı ve temettü ödemeleri için sadece bu miktarın %15’ini kullandı.

 

Buffett, Apple’ın gelecekte artacak kâr potansiyeliyle birlikte temettü ödemelerini de artıracağına inanıyor. iPhone satışları belirli bir hızda artmasa da, Apple’ın 2 milyardan fazla aktif cihazı bulunuyor. Bu geniş kullanıcı kitlesine yüksek marjlı hizmetler sunmak, 30 Eylül’de sona eren mali çeyrekte hisse başına kazancı %13 artırdı.

 

Öte yandan, Berkshire’ın portföyündeki ikinci büyük hisse senedi olan Bank of America, toplam portföyde %9,3’lük bir ağırlığa sahip. Buffett, bankaların döngüsel işletmeler olduğunu ve ekonomik büyüme dönemlerinde önemli kazançlar elde edebileceklerini biliyor.

 

Bank of America’nın kredi faiz geliri, devasa mevduat tabanından aldığı faizden daha hızlı bir artış gösterdi 2023 yılında. İyileşen net faiz marjı, üçüncü çeyrekte hisse başına kazancın bir önceki yıla göre %11 artmasına yardımcı oldu.

 

Şu anki fiyatlarla, Bank of America hisseleri %2,8 temettü getirisi sunuyor. Banka, 2020’de temettüsünü sabit tuttu ancak son beş yılda %60 oranında arttırdı. Son yıllarda temettü ödemelerindeki hızlı artışlara rağmen, Bank of America kârlı bankacılık operasyonlarından elde ettiği serbest nakit akışının sadece %20,7’sini son 12 aydaki temettü yükümlülüğü için kullandı. Bu da ilerleyen yıllarda temettü artışı için geniş bir odağın olduğunu gösteriyor.

 

Buffett’ın bu iki şirketteki yatırımları, temettü ödeyen hisse senetlerinin uzun vadeli yatırımlar için neden önemli olduğunu gösteriyor. Bu tür hisseler, düzenli nakit akışı sunarken aynı zamanda şirket büyümesi ve temettü artışı potansiyeli sunuyor. Kaynak: Apple neden popüler? Buffett, milyarlarını iki hisseye yatırdı.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler