Sosyal Medya

Borsa

Borsada 5 hissenin yükselmesi dikkat çekti!

Borsa İstanbul’da haftanın son işlem gününde BIST 100 endeksi gün içinde satıcılı bir seyir izledi. Ancak kapanışa doğru yaşanan tepki alımları sayesinde günün dip seviyelerinden bir miktar toparlandı.

Borsada 5 hissenin yükselmesi dikkat çekti!

İşte 13 Ekim 2023 Cuma günü öne çıkan gelişmeleri ve BIST 100 endeksindeki en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler:

BIST 100 endeksi, 8.242 puandan açıldıktan sonra gün boyunca süren satışlarla dünkü dip seviyesi olan 8.070 puana kadar geriledi. Ancak kapanışa yaklaşırken gelen alımlar, endeksi tekrar 8.200 puan seviyesi üzerine çıkarma çabası içindeydi. Ancak günlük bazda %0,7 oranında bir düşüş yaşandı.

13 Ekim 2023 Cuma haftanın son işlem gününde Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, gün içindeki dalgalanmalara rağmen günü önceki kapanışa göre yüzde 1,77 değer kaybederek tamamladı. Endeks günü 8.113,30 puan seviyesinden kapattı.

Investing.com’un derlediği bilgilere göre gün içerisinde bankalar, bilişim, tekstil ve sigorta sektörleri gibi sektörlerde düşüşler yaşandı. Ancak turizm sektörü, kapanışa doğru %2’ye yakın bir değer artışıyla piyasadan pozitif ayrıştı. Spor ve faktöring sektörleri ise kısmi yükseliş gösterdi.

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında en çok yükselen 5 hisse şunlardı:

ENJSA

IPEKE

PETKM

KONYA

TKFEN

En çok gerileyen 5 hisse ise şu şekildeydi:

MIATK

HALKB

GESAN

ECZYT

AKBNK

Kapanışa doğru Borsa İstanbul genelinde 10 hisse tavan fiyatından işlem görüyordu. IHAAS ve TURGG payları ise taban fiyatına kadar geriledi. İşlem hacmine göre günün aktif hisseleri ise PETKM, YKBNK, ASELS, EREGL ve TUPRS olarak dikkat çekti.

Yurt dışı piyasalarda ABD endeksleri, karışık bir seyir izlerken Nasdaq ekside, S&P 500 ve Dow Jones kısmi yükselişler kaydetti. Asya endeksleri haftayı ekside tamamlarken, Avrupa endeksleri de kapanışa doğru satıcılı bir seyir izledi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler