Sosyal Medya

Borsa

Borsada 4 hisseye tedbir getirildi

Borsa İstanbul’un yaptığı açıklamalarda 4 hissenin haftaya tedbirle başlayacağı bildirildi. Ayrıca bu hafta 13 hisseye uygulanan tedbirler sona erecek.

Borsada 4 hisseye tedbir getirildi

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BRYAT, GRTRK ve IZFAS payları 18/12/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 17/01/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek. UMPAS payları 18/12/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 17/01/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

Emir paketi tedbiri, “piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması”, “emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması” uygulamalarını kapsamaktadır.

UMPAS payında halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

TEDBİRLERİ KALKACAK HİSSELER

19 Aralık Salı günü, TARKM payına uygulanan kredili işlem yasağı ve IZINV payı için uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbiri, sona erecek.

20 Aralık Çarşamba günü, RODRG payı için uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbiri, KFEIN payı için uygulanan kredili işlem yasağı ve SNPAM için uygulanan emir paketi tedbiri sona erecek.

21 Aralık Perşembe günü, EMNIS, EUYO, TMPOL payları için uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbiri, SONME payı için uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas, tek fiyat ve emir paketi tedbiri sona erecek.

22 Aralık Cuma günü, DOBUR ve CMBTN için devreye alınan kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbiri, PENTA’nın kredili işlem yasağı ve PEGYO’nun kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbiri sona erecek.

(Investing.com)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler