Sosyal Medya

Borsa

Borsada 3 hisseye tedbir getirildi

Borsa İstanbul tarafından KAP’a yapılan açıklamada 3 şirketin güne çeşitli tedbirlerle başlayacağı duyuruldu.

Borsada 3 hisseye tedbir getirildi

Borsadan yapılan açıklamaya göre Sermaye Piyasası Kurulu kararı (SPK) uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BJKAS) ve ENSRI payları 28 Aralık günü seans başından 26/01/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Investing.com’un derlediği bilgilere göre, BJKAS payları, 27 Aralık günü taban fiyatına yakın fiyat seviyesine düştükten sonra günde %0,64 oranında düşüşle 44 TL’den kapattı. Aralık ayında %13 düşüşle devam eden BJKAS, yılbaşından bu yana %638 değer artışına sahip.

ENSRI payı, 27 Aralık günü itibarıyla haftalık değer kaybını %21’e taşırken 28,32 TL’den kapanış gördü. Aralık ayında %33 değer artışı sonrası bu hafta başlayan satışlarla %1,7 oranında kısmi yükseliş gören hisse, yılbaşından bu yana %193 yükselişe sahip.

BAYRK payları 28/12/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/01/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, “piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması”, “emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması” uygulamalarını kapsamaktadır.

BAYRK payında halihazırda uygulanmakta olan kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

BAYRK payı, 27 Aralık günü tavan fiyatı olan 15,4 TL’den kapattı. 15 Aralık’tan bu yana dik ivmeli yükselişe sahip hisse, bu süre zarfında %100 değer artışı kaydetti. Böylece Aralık ayında %62 yükselen BAYRK, yılbaşından bu yana ise %164 artış kaydetti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler