Sosyal Medya

Genel

Türk Telekom 5,8 milyar TL kâr açıkladı

2021’i yüzde 21,2 gelir artışı ile kapatan Türk Telekom’un yıllık konsolide geliri 34,3 milyar TL’ye, net kârı ise 5,8 milyar…

Türk Telekom 5,8 milyar TL kâr açıkladı

2021’i yüzde 21,2 gelir artışı ile kapatan Türk Telekom’un yıllık konsolide geliri 34,3 milyar TL’ye, net kârı ise 5,8 milyar TL’ye ulaştı. 2021 yılı yatırım harcamalarını 8,8 milyar TL olarak açıklayan Türk Telekom’un, 1,5 milyon net abone kazanımı ile abone sayısı ise 51,8 milyonu aştı.

Türkiye’nin önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri şirketlerinden Türk Telekom, 2021 yılının finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. 2021’de 34,3 milyar TL gelir elde eden şirket, yıllık yüzde 21,2’lik artış ile gelir büyümesini devam ettirdi. Faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) 16,4 milyar TL’ye ulaşan şirket, FAVÖK marjını ise yüzde 47,9 olarak açıkladı. Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden şirketin yatırım harcamaları ise 8,8 milyar TL’ye yükseldi. Türk Telekom’un 2022 yatırım ön görüsü 12,5 milyar TL olarak belirlendi.

‘’HER ALANDA GÜÇLÜ PERFORMANSIN GÖRÜLDÜĞÜ BİR YIL GEÇİRDİK’’

Yıl değerlendirmesinde bulunan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal şöyle konuştu: “2021 yılı, bizlere yenilik yapma, kendimizi geliştirme ve azimle çalışma fırsatları sundu. Türkiye’nin lider telekom şirketi olarak, ‘Herkesi değerli hissettirmek’ için çıktığımız yolda, finansal ve operasyonel performansımızı ve paydaşlarımıza olan sorumluluğumuzu gözetirken, müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya odaklandık. 2021 yılında birçok uluslararası iş birliğine imza attık. Dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinden Juniper Networks ve Net Insight ile yaptığımız güç birliğiyle hizmet ve ürünlerimizi dünya pazarına sunuyoruz. Bunun yanı sıra dünyanın en büyük girişim ve inovasyon platformlarından Plug and Play ile yaptığımız iş birliği ile ülkemizdeki girişim ekosisteminin gücünü de küresel arenaya taşımayı hedefliyoruz. Ayrıca, 2021 yılı içinde TT Ventures ile 4 yeni yapay zekâ girişimine yaptığımız yatırımla portföyümüzü ikiye katladık. Hedefimiz; ülkemizden başarılarını global arenaya taşıma potansiyeli olan ‘unicorn’lar çıkarmak. 2022 yılında da şirketimizin finansal gücünü korumaya, değer üretmeye, ekosistemimizi genişletmeye ve yeni girişimler keşfetmeye devam edeceğiz’’ dedi.

 

 

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler