Sosyal Medya

Gündem

‘Kripto para dahisi’ tutuklandı

Kripto para borsasının dahi çocuğu olarak bilinen FTX’in Kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın ABD’nin suç duyurusu sonrası Bahamalar’da tutuklandığı…

‘Kripto para dahisi’ tutuklandı

Kripto para borsasının dahi çocuğu olarak bilinen FTX’in Kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın ABD’nin suç duyurusu sonrası Bahamalar’da tutuklandığı açıklandı. FTX kasım ayında yaşadığı likidite sorunu nedeni ile iflas başvurusu yapmıştı.

Bahamalar Başsavcısı Ryan Pinder tarafından bir yazılı açıklama gerçekleştirildi. Yapılan yazılı açıklamada, FTX’in eski CEO’su Bankman-Fried’ın Bahamalar polisi tarafından tutuklandığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, Bankman-Fried’ın tutuklanmasının ABD’nin suç duyurusu ve muhtemel iade talebi ile ilgili resmi bildirimin ardından yapıldığı aktarıldı.

Bahamalar Başbakanı Philip Davis de konu ile ilgili olarak, “Bahamalar ve ABD, kamu güvenine ihanet etmiş ve kanunları çiğnemiş olabilecek FTX ile bağlantılı tüm bireylerden hesap sormak konusunda ortak çıkarlara sahip” şeklinde açıklamada bulundu.

Bahamalar merkezli FTX, geçtiğimiz kasım ayında, ABD’de iflas sürecini başlatmış olup ve şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried istifasını sunmuştu.

Söz konusu olan iflas başvurusu FTX’in yaşamış olduğu likidite sorununun ardından gelişmişti. Dünya bütününde on binlerce kullanıcı FTX’teki varlıklarına erişim imkanını da kaybetmişti.

ABD basınındaki söz konusu haberlerde Bankman-Fried’ın kullanıcı varlıklarını diğer bir şirketi Alameda Reserch’e aktararak bunlarla riskli yatırımlara imza attığı da iddialar arasındaydı.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler