Sosyal Medya

Borsa

İş Yatırım, model portföyünü güncelledi…

Model portföyümüzde bankacılık sektörünün portföy içindeki ağırlığı %21 seviyesinde. Portföy son gelişmelerle yıl içi Türk Lirası bazında %4 getiriyle devam ederken BIST-100’e göreceli olarak bakıldığında %2,1 zarar söz konusu...

İş Yatırım, model portföyünü güncelledi…

Model Portföy Değişiklikleri

THYAO:

Rusya-Ukrayna ihtilafının Türk turizm sektörüne zarar verme ihtimali ve petrol fiyatlarındaki artış eğiliminin havayollarının faaliyet marjlarını olumsuz etkileyeceği endişeleri nedeniyle THYAO’yu en çok önerilenler listemizden çıkarıyoruz. THYAO’u en çok önerilenler listemize koyduğumuz günden bu yana hisse %15 mutlak ve %20 görece getiri sağladı.

KCHOL:

Portföyünün %’90’ından fazlası halka açık iştiraklerden oluşan Koç Holding’i tarihsel olarak yüksek seviyelere çıkan cari net aktif değer (NAD) iskontosu nedeni ile en çok önerilenler listemize ekliyoruz. Hisse cari NAD’ine göre tarihi yüksek seviyelerine yakın %37,5 iskonto ile işlem görüyor. Hissenin 1-yıllık, 3-yıllık ve 5-yıllık ortalama NAD iskontoları ise sırasıyla %35, %22 ve %10 seviyelerinde bulunuyor. Hisse ayrıca portföyünün %90’nından fazlasını oluşturan halka açık iştiraklerinden oluşan NAD’ine göre %31 iskonto ile işlem görüyorken son bir yıllık ortalama iskontosu %24 ve son 3 yıllık ortalama iskontosu ise %7 seviyesinde bulunuyor. İskonto oranının geldiği seviyeler holding hissesinin iştirak hisselerinden daha cazip olduğuna işaret ediyor. Mevcut NAD iskontolarının, Holding’in temel değerini yansıtmadığını ve hisseye iyi bir giriş noktasına işaret ettiği görüşündeyiz. Hisse başına 50,3TL’lik hedef fiyatımızla AL tavsiyemizi koruyoruz. Hedef fiyatımız %59 yukarı yönlü potansiyele işaret ediyor.

Model portföyümüzde bankacılık sektörünün portföy içindeki ağırlığı %21 seviyesinde.

Portföy son gelişmelerle yıl içi Türk Lirası bazında %4 getiriyle devam ederken BIST-100’e göreceli olarak bakıldığında %2,1 zarar söz konusu.

 

Raporun Tamamına Buradan Ulaşabilirsiniz

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

İş Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler