Sosyal Medya

Piyasa

Gece Bülteni: ‘Şahin Piyasalar Karşısında FED Güvercin Kaldı…’

Fed’in 26 Ocak’ta gerçekleşen toplantı tutanakları piyasaların beklentisine göre güvercin gerçekleşti. Tutanaklar sonrasında Fed’in Mart ayından 50 baz puanlık artış yapma ihtimali %50 altı olarak fiyatlanmaya başladı...

Gece Bülteni: ‘Şahin Piyasalar Karşısında FED Güvercin Kaldı…’

Fed’in 26 Ocak’ta gerçekleşen toplantı tutanakları piyasaların beklentisine göre güvercin gerçekleşti. Tutanaklar sonrasında Fed’in Mart ayından 50 baz puanlık artış yapma ihtimali %50 altı olarak fiyatlanmaya başladı. Tutanaklarda Mart ayında başlamak üzere hızlandırılmış bir faiz artırımı tartışıldığı, faiz artırımlarının 2015’e göre daha hızlı bir şekilde artırılmasının muhtemel olduğu metinde yer aldı.

Piyasalar Fed’in yıl içerisinde her toplantıda bir faiz artırımı bekliyordu. Fakat faiz artırımı kararının toplantıdan toplantıya ve veriler doğrultusunda belirlenmesi kararlaştırıldığı görüldü. Fed’in bilanço daraltımı konusunda spesifik bir karar almadılar. Fed Başkanı Powell bilanço daraltımı için en az iki toplantıya ihtiyaç olduğunu belirtmişti.

Dolar/TL’de dikkat çekmeye başlayan zayıflama

Döviz sepeti, Türk lirasına karşı son 3 gündür genişleyen işlem aralıkları ile yükseliyor. 13 Ocak’tan bu yana Dolar/TL’de 13.67 direncinden gelen satışlar etkili olurken, bu hafta içerisinde bu dirençten gelen satışlar sınırlı kaldı. TL’nin kendi iç dinamikleri içerisinde yaşadığı güçlenmenin zayıflaması, yurt içi yerleşiklerin Tl’ye geçişlerinin azalması ya da son dönemde iç talebi artıracak ekonomik adımlardan kaynaklanıyor olabilir. Yurt içi dinamiklerin zayıflarken, yurt dışı kırılganlıkların artması kurun 13.67 direncini kırıp 14’e doğru yükselmesine neden olabilir.

Yıl içi zirveler için para girişi şart

Yurt dışı belirsizlikler, 2000 seviyesinin altından gelen dip alımlarının yine sınırlı kalmasına neden oldu. Dünkü sınırlı yükselişte işlem hacmi 4 Şubat’tan bu yana en düşük seviyede gerçekleşti. 2055 direnci, son bir haftada 3’ü dün olmak üzere 4 kere test edilmiş ve kırılamamış oldu. Dirençlerin kuvvetlenmesi, işlem hacminin yükselişte zayıflaması kısa vadede yeniden desteklerin test edileceğine işaret etmektedir. Kısa vadede 2014 ve 2009 geri çekilmede destek olabilir, direnç seviyesi olarak 2055 takip edilebilir.

Şubat vadeli BIST30 kontratı

Dün 2300 direnci bir kere daha zorlandı ve geçilemedi. Kapanışın bu kez 2284’ün altında gerçekleşmesi, bugün desteklerin test edileceğini işaret ediyor. MACD alım bölgesinde yükselirken, RSI alım bölgesinde olması pozitif görünümü işaret ediyor. 2300 direncinden desteklere geri çekilmeyi de güçlenmenin bir parçası olarak yorumluyoruz. Bugün 2225-2284 bandında yatay bir hareket bekliyoruz. Destek seviyelerimiz 2255 ve 2225, direnç seviyelerimiz 2284 ve 2300’dür.

Şubat vadeli Dolar/TL

Düşen kanal direncinden gelen satışlar etkili olmasıyla 13.675 yatay desteğinden kapanış gerçekleşti. 13.675 ile 13.79 arasında sıkışma, ilerleyen günler bir kırılmayı beraberinde getirecektir. Bu sıkışmanın sonu; trend içi gerilemenin devamını ya da bir trend değişimi şeklinde olacaktır. Destek seviyelerimiz 13.67 ve 13.52, direnç seviyelerimiz 13.79 ve 14.00’dür.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ÜNLÜ & Co

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler